Najveća glupost u NBA istoriji

Sebični Ricky Davis je 16. marta 2003. Godine izveo jednu od najvećih, ako ne i najveću glupost u istoiji NBA lige. On je tada igrao za Cleveland Cavalierse koji su tog dana igrali protiv Utah Jazza. Cleveland je vodio 25 razlike, a do kraja utakmice je bilo još 6 sekundi. Igrači Clevelanda su izvodili aut i lopta je došla do Rickyja Davisa, koji je umesto da krene u napad prema košu Jazzera , otišao šutirati na vlastiti koš, sve kako bi namerno promašio i kako bi skupio još jedan skok koji mu je falio do triple-double učinka . Nakon toga je krenuo prema košu Jazzera, ali ga je odmah u tome sprečio DeShawn Stevenson koji ga je grubo faulirao. ,,Previše ljudi je mnogo učinilo za ovaj sport da bi se ponašali na ovaj način“, rekao je Stevenson. ,,Ovo je NBA, i moraš biti profesionalac, a to nije bilo profesionalno.”

,,Bio sam ponosan na DeShawna što je napravio takav  prekrašaj. Da sam ja bio na njegovom mjestu, još jače bih ga faulirao. Mogu me zbog te izjave staviti u zatvor, ali ja tako mislim“,  rekao je tadašnji trener Utaha Jerry Sloan.

U ovoj situaciji treba razumeti i Stevensona i Sloana, jedini krivac za ovu blamažu je Ricky Davis. Da je namerno išao šutirati prema košu Utah Jazza, to bi još i nekako prošlo, ali šutirati na svoj koš, to mogu samo najveći šarlatani.

1 Trackback / Pingback

  1. Povratak Mr. Big Shota! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*