Simmons ponovno postaje interesantan!

Priča oko Bena Simmonsa ponovno dobija na momentumu. Čak šest ekipa je zainteresirano za razmjenu sa Sixersima. Podjsećamo, Ben Simmons je već dugo vremena na izlaznim vratima Sixersa. Odnosi između Sixersa i Simmonsa su zahladili nakon ispadanja iz playoffa prošle sezone. Ben je prema nekim glasinama ignorirao trenera Doca Riversa i većinu suigrača cijelo ljeto, kao da je i sam bio svjestan da narednu sezonu neće dočekati u dresu Sixersa. Ipak, dovoljno dobra ponuda nije stigla i Simmons je još uvijek u Philli. Sixersi su se pomirili s činjenicom da Ben ne ide nigdje, odstranili su ga iz ekipe i kažnjavali za svaku neodigranu utakmicu.

Dugo vremena je bilo zatišje, Simmons je trenirao izvan ekipe, gubio novce sa svakom utakmicom i mirno čekao rasplet situacije. Sixersi nisu marili i nisu htjeli pustiti Simmonsa ispod cijene. Kako sezona odmiče, polako se kristalizira slika u obje konferencije. Ipak, ostalo je i više nego dovoljno vremena da ekipe koje se nisu iskazale, naprave totalan zaokret do kraja sezone. Čak šest ekipa, Blazersi, Pacersi, Kingsi, Lakersi, Knicksi i Wolvesi su zainteresirani za Simmonsa, prema Shamsu.

Blazersi i Pacersi ušli su u sezonu s velikim očekivanjima. Lillard je ostao u Portlandu, doveden je novi trener, no rezultati su izostali. Imaju jednu od najgorih obrana Lige, nedavno su ostali bez McColluma na neodređeno, a Lillard ovako loše nije igrao od rookie sezone. Promjene su pod hitno potrebne, samo je pitanje zdravlje McColluma koji je trebao biti glavni asset u tradeu za Simmonsa.

Pacersi su okupili zanimljivu ekipu punu dobrih bekova. Sabonis je odigrao sezonu karijere, a Turner se fizički doveo u red preko ljeta. Ipak stvari nisu “kliknule” u Indiani. Još uvijek nisu uspjeli otkriti kako koristiti Turnera i Sabonisa zajedno na parketu, Lavert i Brogdon su već propustili nekoliko utakmica, a rookie Duarte se potpuno ugasio nakon fantastičnog početka sezone. Stigla je vijest od uprave Pacersa da kreću u rebuilding, a nedugo zatim Turner je izrazio nezadovoljnost tretmanom u Pacersima. Ni ostali nisu nedodirljivi, no gotovo je sigurno da jedan od dvojca Turner-Sabonis odlazi, a Sixersi već imaju sjajnog Embiida…

Walton je dobio otkaz u Sacramentu nakon još jednog lošeg ulaska u sezonu. Stvari se nisu puno promijenile i Kingsi su na putu još jedne razočaravajuće sezone. Hield je odavno na trade listi i traži se najbolja ponuda, a baš on bi trebao biti ključni igrač u Kingsima u razmjeni za Simmonsa. Iznenađujuće, Wolvesi zasada vrlo dobro guraju u sezoni, a dovođenjem Simmonsa znatno bi ubrzali proces borbe za povratak u playoff. Oko dueta Edwards-KAT mogu definitivno graditi ekipu, a Russell bi vrlo lako mogao biti zamijenjen za Simmonsa.

Najslavnije franšize Lakersi i Knicksi posebna su priča. U LaLa Landu definitivno nije bajno. Neki će reći očekivano, no Westbrook se nije dobro uklopio u ekipu. I dalje puno solira i gubi lopte kao na traci, još uvijek nije uhvatio zadovoljavajući ritam. Davis i Lebron su već propustili veliki dio utakmica, Lebron nije pauzirao u ovoj mjeri već nekoliko sezona. Ne igraju dobru košarku, a Lebron se probudio u posljednjih nekoliko utakmica i polako vratio Lakerse na pobjedničke staze.

Knicksi su na krilima prošlogodišnje odlične sezone, ušli u tekuću s velikim očekivanjima. Pojačali su se, barem na papiru, sjajnim imenima i playoff je bio minimum očekivanja. Nakon gotovo 30 utakmica, možda i najveće pojačanje, Kemba Walker završio je izvan ekipe. Thibs je odlučio da ga više neće koristiti u rotaciji, pomalo i očekivano s obzirom na Kembinu formu ove sezone. Jednostavno je previše propuštao u obrani, dok u napadu to više nije mogao nadoknaditi. Randle je nakon potpisa novog ugovora izgubio konstantu. Ako je Thibs prošle sezone mogao računati na nekoga da će odigrati dobru utakmicu, to je bio Randle. Ove sezone to nije slučaj. Gotovo sve glavne statističke kategorije su u padu, a nakon prošlogodišnjih 41% za tri poena, ove godine šutira samo 32% na jednak broj pokušaja. Možda je paket oko Randle a i Kembe rješenje za probleme Knicksa ove sezone?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*