Dan kada je Steph Curry ispisao istoriju

Screenshot

Steph Curry jedan je od najboljih koje je košarkaška igra videla. A meč protiv Knicksa u Madison Square Gardenu, odigran u noći između 14. i 15. decembra 2021. ući će u istoriju jer je lider Warriorsa preuzeo prvo mesto na večnoj listi igrača sa najviše postignutih trojki tokom regularnog dela NBA lige.

Ostaće zabeleženo da su Warriorsi pobedili, 105-96, da su u tom momentu sa scoreom od 23 pobede i svega 5 poraza vodeći tim lige, a da ja Curry meč završio sa 22 poena, po 3 skoka i asistencije, i da je postigao ukupno 5 trojki iz 14 pokušaja.

Veliki su bili i Ray Allen i Reggie Miller koji su uživo pratili meč, obaranje rekorde, i među prvima čestitali Curryju na ovom velikom dostignuću.

„Atmosfera je bila posebna. Ne mogu rečima da izrazim koliko sam zahvalan navijačima koji su me podržali u tom momentu. Osećao sam se kao da smo kod kuće„, rekao je Curry posle meča.

„Bio je to poseban trenutak koji ću pamtiti do kraja života“.

Draymond Green je prvi zagrlio novog rekordera, posle čega su i ostali igrači izašli na teren da mu čestitaju. Curry e uzeo loptu kojom je pogodio rekordnu trojku i predao je ocu Dellu. Potom je primio čestitku i od Allena.

„Ponosan sam što sam nadmašio Raya. Nadam se da ću popraviti rekord toliko da me niko ne može stići. Videćemo“, dodao je Steph.

Evo kako izgleda večna lista NBA igrača sa najviše postignutih trojki tokom regularne sezone, na kojoj će Curry dodatno učvrstiti vodeću poziciju. Od aktivnih igrača tu su još i James Harden i Damian Lillard.

I još jedna zanimljiva stvar, i to nije tajna. Čitav sistem igre u Kerrovim Warriorsima doprineo je da Curry eksplodira i stigne do istorijskog rekorda. Brza igra, sa mnogo asistencija, i stvaranja mnoštva šansi za šutere poput Stepha sigurno je nešto što mu odgovara.

Večnu listu asistenata za Curryjeve šuteve za tri poena predvodi, a ko bi drugi nego – Draymond Green. Vratio se Draymond u prepoznatljivu formu u toku sezone, i odmah je GSW preporođen. Slede Igoudala, potom Kevin Durant, pa Klay Thomson…

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*