NBA tržnica 2022: Trejdovi, potpisi, glasine

Stigao je i mesec juli, a tokom narednih nekoliko sedmica biće vrlo zanimljivo na NBA tržnici. Timovi će krenuti u procese konsolidacije svojih timova, kreiranja rostera za novu sezonu, a mnoštvo je igrača top kalibra za koje još uvek ne znamo gde će nastaviti svoju karijeru. U nastavku teksta donosimo najnovije vesti i informacije vezano za potpise igrača i odluke klubova:

3.juli

Kako javlja Chris Haynes, te pojedini američki mediji, Brooklyn Netsi i LA Lakersi aktivno rade na trejdu njihova dva playa – Kyrie Irvinga i Russella Westbrooka, koji bi ovoga leta mogli razmeniti dresove.
2.juli

Nemanja Bjelica se vraća u velikom stilu iz NBA lige. Nakon osvojenog prstena sa GSW, kako je javljaju mediji, nosiće ponovo dres Fenerbahčea. Tako se nakon sedam sezona u NBA, Beli vraća u Evropu. I to u klub za koji je nastupao od 2013. do 2015. i u poslednjoj sezoni u Istanbulu bio je proglašen za MVP Evrolige.

*****

Celticsi su doveli pojačanje – potpisao je Malcom Brogdon koji je protekle sezone igrao za Indiana Pacerse, a pre pet godina – 2017 – bio je i najbolji rookie lige. Put Indiane, iz Bostona, krenuli su Aaron Nesmith, Daniel Theis, Nik Stauskas, Malik Fitts i Juwan Morgan, te pravo na pick prve runde 2023.

*****

Golden State Warriorsi su uspeli da zadrže svog startnog centra Kevona Looneya potpisavši sa njim trogodišnji ugovor za $25.5 miliona, dok su doveli i back up šutera Donte DiVincenzo, kao slobodnog agenta, na dve godine za $9.3 miliona.

*****

Hawksi i Kingsi dogovorili su razmenu igrača. Novi igrač tima iz Sacrementa je Kevin Huerter, dok su put Atlante otišli Justin Holiday, Moe Harkless i budući pick prve runde 2024.


PRODUŽENJE UGOVORA:

  • Nikola Jokic, sa Denverom poptisao maksimalni ugovor vredan $269.99 miliona za narednih pet godina
  • Devin Booker, sa Sunsima dogovorio četvorogodišnju saradnju vrednu $214 miliona
  • Karl-Anthony Towns, sa Timberwolvesima produžio za četiri godine za $224 miliona
  • Ja Morant, i Memphis dogovorili maksimalni rookie produžetak za $231.42 miliona za pet godina.

1.juli

Kako je javio ESPN-ov insajder Adrian Wojnarowski, a potom su preneli i svi mediji, Rudy Gobert novi je igrač Minnesote. Wolvsi su odlučili da osnaže svoj tim, i doveli su najboljeg odbramenog centra lige iz Utah Jazza. Put Solt Lake Cityja krenulo je brdo igrača plus pickovi. Utah je dobila Malika Beasleya, Patricka Beverleya, Leandra Bolmara, Walkera Kesslera i Jarreda Vanderbilta, kao i pravo na četiri picka – prve runde 2023, 2025, 2027 i 2029, kao i pravo na zamenu 2026.

Jun

Razmena Hawksa i Spursa. Put Atlante otišao je Dejounte Murray, kao i Jock Landale, dok je za Spurse potpisao Danilo Gallinari, a tim iz San Antonio dobio je i pravo na pickove prve runde.

Murray se u veliko stilu oprostio od Spursa, tima koji ga je trejdao jer je u rebuldingu i nije želeo traćiti njegov talenat i šansu za pobedama:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*