Top 5 23.-25.12.2020. : Jokić startao triple doubleom, Dragićeva škola košarke

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


42 min,29 pt,15 sk,14 asist,3 bl, 61 %FG vs SAC
38 min,24 pt,9 sk,10 asist,1 uk,53 %FG vs LAC

Ako je i bilo ikakvih sumnju u kakvoj formi Jokić ulazi u sezonu, nakon prve utakmice više ih nema. Jokić je protiv Kraljeva ubilježio prvi triple double sezone. Nažalost, meč je završio porazom, a Jokić je bio svojevrsni “tragičar”. Prvo je napravio diskutabilan faul u napadu nekoliko sekundi prije kraja regularnog dijela, a u produžetku je izgubio loptu u posljednjem napadu. Iako je bio očiti faul, suci nisu ništa svirali i Hield nakon Barnesovog promašaja postavlja konačni rezultat. NBA liga je priznala dvije pogreške, prvo da je bio faul nad Jokićem, a i da je Barnes nakon ukradene lopte napravio i korake. Ipak, poraz je ono što se piše.

Protiv Clippersa Jokić je odigrao još jedan vrlo dobar meč. Ipak nisu imali previše šanse protiv Leonarda i društva. Umalo je upisao još jedan triple double, falio mu je samo jedan skok. Usprkos tome što je Jokić već u zavidnoj formi, Nuggetsi su na 0-2. Djelomično svojom krivicom…

2 Goran DRAGIĆ (Heat)


26 min,20 pt,4 sk,7 asist,1 ukr,61 %FG
27 min,18 pt,2 sk,9 asist,4 ukr,54 %FG

Mala škola košarke. Ukratko opisana Dragićeva utakmica protiv Pelicansa. Povreda je stvar prošlosti i Dragon se upotpunosti oporavio. Ne samo to, već je u prve dvije utakmice sezone bio najbolji Heatov igrač. Posebno kvalitetan je bio drugi meč protiv Pelicansa. Ušao je s klupe i odmah preuzeo utakmicu. Lonzo će ga sanjati, nikako nije mogao uhvatiti Dragića koji je radio što je htio. Odlično je razigrao ekipu, a on i Duncan Robinson sa šest trojki su bili glavni i odgovorni za prednost Heata. Pelicansu su pokušali vratiti, no sredinom posljednje četvrtine Dragon i Herro prelamaju utakmicu.

U prvoj utakmici sezone protiv Magica kao da je igrala neka druga ekipa Heata. Jedino je Dragić nešto pokušavao, odigrao dobar meč, ali nije bilo dovoljno. Lopta nije kružila, napad je bio “začepljen” i Magic je skinuo prvi veliki skalp ove sezone.

3 Luka DONČIĆ (Mavs)


36 min,32 pt,8 sk,5 asist,42 %FG vs PHO
34 min,27 pt,4 sk,7 asist,1 bl, 47 %FG vs LAL

Mavsi su u sezonu ušli s dva poraza. Prvu utakmicu su još i mogli dobiti protiv Sunsa, ali Lakersi su bili prevelik zalogaj bez Zingisa. Luka još uvijek nije pronašao pravu šutersku formu. Protiv Sunsa imao je 0/6 za tri, dok je protiv Lakersa bio nešto bolji sa 2/5. U prvom meču izostala je pomoć suigrača. Nitko od ostalih nije ubacio više od 12 poena, a cijela ekipa je loše šutirala. Pogodili su ukupno 9 trojki iz 37 pokušaja, dok su s druge strane Sunsi pogodili jednu više, ali uputili su 30 šuteva.

Bez Zingisa će definitivno biti nezgodno. Posebno dok Luka i ostatak ekipe ne pronađe šutersku formu. Zasada nema mjesta panici, Mavsi će sigurno vrlo brzo dostići radnu temperaturu.

4 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


34 min,15 pt,11 sk,3 asist,1 bl,1 ukr,38 %FG

Treći puta u posljednje četiri godine Magic na otvaranju sezonu dobija Heat. Momci iz Orlanda odigrali su odličan meč, potpuno su zatvorili napad Heata i zasluženo stigli do pobjede. Vučević je bio standardno dobar, iako se mučio sa vanjskim šutom. Ubilježio je i prvi od sigurno mnogih double doublea, sa 15 poena i 11 skokova. Meč je riješio Fournier serijom u posljednjoj četvrtini, nešto više od minute prije kraja. Heat nije ličio na ekipu koja je izborila Finale prošle godine. Magic je to znao iskoristiti i pokazao da će biti ozbiljan playoff contender na Istoku

 

5 Bogdan BOGDANOVIĆ (Hawks)


25 min,15 pt,7 sk,2 asist,1 ukr,41 %FG

Bogdan je prvu službenu utakmicu u novoj ekipi počeo s klupe. Navikao je na tu ulogu, još od dana Kingsa. To je dokazao vrlo dobrom allround predstavom u laganoj pobjedi Hawksa. Razmontirali su Bullse, a Bogdan je uz Younga bio najbolji pojedinac u redovima Hawksa. Ubacio je 15 poena uz tri pogođene trojke, a uhvatio je i 7 skokovoa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*