Ognjen Stojaković: Čovek iz senke, zaslužan za napredak naših Jokića i Nurkića

Photo: Denver Nuggets

Jedan od ljudi iz senke, zaslužan za napredak mladih igrača sa rostera Nuggetsa, je i 35-godišnji Ognjen Stojaković. Ovo mu je već treća sezona kako je deo stručnog štaba Michaela Malonea gde je zadužen za individualni rad sa igračima. Ovaj 35-godišnjak je trenersku karijeru počeo u beogradskom FMP-u, a tokom 2014 na poziv skauta Nuggetsa seli se u Ameriku.

Denver u poslednje vreme deluje odlično, imali su seriju domaćih pobeda, i za razliku od početka sezone nisu se ponavljale greške da se stekne visoko vođstvo i da se onda pobeda ispusti u poslednjim trenucima meča:

“ Imamo jako mlad tim tako da je i normalno da se javljaju i oscilacije u igri. Treba vremena da mladi igrači nauče kako da zavrsše utakmicu i pobeđuju,“ kaže Ognjen, i dodaje ono što je po njemu velika prednost za tim iz Denvera:

„Ono što je katekteristika za nas je da imamo dugačku klupu…Igrače sličnog kvaliteta, i nemamo nijednu super zvezdu, tako da nas odlikuje timska igra. To je ono na čemu se insistira i radi“.

Ognjen Stojakovic & prvotimac Nuggetsa Will Burton

Našu publiku jako zanimaju igre i napredak balkanskog dvojca – Nikole Jokića i Jusufa Nurkića, koji su imali dosta oscijalija tokom sezone. Nurkić je odlično ušao u sezonu, ali u poslednje vreme ne dobija puno prilike, dok je Jokić prevazišao jednu krizu koju je imao na početku:

„Pravo je uživanje raditi sa njima. Oni su pre svega sjajni i izuzetno talentovani momci, naravno svaki na svoj način. Jusuf je fizički jedan od najdominantnijih igrača u ligi, dok je Nikola jedan od igrača sa najboljim osećajem za igru i neverovatno mekom rukom. Ono što je važno reći da su obojica izuzetno mladi igrači i da imaju puno prostora za napredak u svim aspektima igre. islim imaju sve uslove da imaju odlične karijere“.

Zanimalo nas je i kako izgledaju individualni treninzi sa igračima:

“Individualni treninzi se odvijaju svaki dan pre glavnog treninga i traju 20 do 30 minuta. Svaki igrač ima svoj razvojni plan i program za sezonu, na osnovu čega su treninzi bazirani. Na treninzima se insistira na velikom broju završnica i šuteva iz specifičnih situacija iz igre, kao i na “specijalnim” šutevima i tehnikama koje igrač koristi – floater, runner, itd.”

Nikola Jokić o Ognjenu:

Photo: Denver Nuggets

„Posle svake utakmice zajedno analiziramo video sa svim mojim potezima, komentarišemo i gledamo kako sam mogao bolje. Uzeo me je pod svoje od prvog dana kada sam došao – radili smo mnogo i individualno, i ’dva na dva’ i ’tri na tri’. Stvarno zna košarku i mnogo mi pomaže“.

„Uz njegovu pomoć znatno lakše sam savladao terminologiju koja se koristi tokom treninga, samih mečeva, brže sam shvatio sistem igre. Sa Ognjenom sam mogao da pričan na srpskom, kad mi nešto ne bi bilo jasno, mogao je da mi sve objasni na maternjem jeziku“.

 

2 Comments

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Juancho: Nikola je najveći talenat u NBA! - Ostatak Sveta
  2. Recap sezone: Denver Nuggets - Ostatak Sveta
  3. Žestoke pripreme zvezde Nuggetsa - Ostatak Sveta
  4. Kako hobi postaje opsesija, a opsesija deo života - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*