Raspadaju li se Clippersi?

Blake Griffin and Chris Paul FOTO (foxsports)

Clippersi koji su sjajno krenuli u sezoni u velikim su problemima. Serija loših rezultata i povrede ključnih igrača doveli su i one najvernije u dilemu – da li će i ove sezone njihov tim razočarati i rano ispasti u play offu. Zbog toga se i postavlja pitanje – da li je vreme razmišljati o rebuildingu tima koji uključuje ključne zvezde.

Prva trade kombinacija uključuje prvog playa Clippersa Chrisa Paula i njegov potencijalni odlazak u New York. Tome u prilog ide i Paulov ugovor (ostalo je još 2 godine, uz opciju da već ovo leto bude free agent), ali i činjenica je Paul u jako dobrim odnosima sa Melom Anthoniem, i da bi obojica voleli da odigraju koju sezonu zajedno. Sa druge strane Rose koji igra na poziciji playa u Knicskima ima još jednu godinu ugovora, i pod pritiskom je da ponovi svoje MVP partije što se ove sezone ne dešava.

Paul će u maju ove godine napuniti 30 godina što za igrača poput njega, koji se ne oslanja previše na atletske sposobnosti već na tehniku i osećaj za igru, predstavlja zlatno doba, i ispred njega bi mogle biti (ukoliko ga zdravlje posluži) njegove najbolje igračke godine.

Druga trade opcija podrazumeva odlazak druge zvezde Clippersa, Blake Griffina, u Oklahoma Thunderse. Momak koji igra na sjajnom nivou dok je zdrav, ponovo je out zbog povrede. Griffin još nije rekao sve i trade u Oklahomu moglo bi biti osveženje i za njega i za novi tim. Oklahoma bi za njega bila dobra destinacija jer Griffin je rođen u tom gradu, tamo je završio školu što bi predstavljalo i neku vrstu povratka kući za njega. Treba li veće motivacije?

Treća trade opcija je odlazak prvog centra Clippersa DeAndre Jordana u Dallas Mavse, u kojima je sve glasniji i nezadovoljniji Andre Bogut.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Recap sezone 2016-2017: LA Clippers - Ostatak Sveta
  2. LA Clippers 2017 - 2018: Gubitak identiteta - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*