Bradonja postavio rekord koji će brzo hteti zaboraviti !

Andrew Richardson-USA TODAY Sports

Bradonja i Rakete su iznenadili sve ove sezone. Pod novim trenerom žare i pale Zapadom i trenutno su treća ekipa u konferenciji. Brada je procveta prelaskom na playmakera, iako su mnogi bili skeptični prije sezone. Postao je jedan od glavnih kandidata za MVP-a i savršeno vodi igru efikasnih Rocketsa. Postigao je i neke rekorde, prvi je imao 2 triple double učinka sa 50 poena u jednoj sezoni, no danas smo se uhvatili jednog drugog rekorda. Naime, nakon što je prošle godine oborio rekord u izgubljenim loptama u jednoj utakmici playoffa, sada je postavio rekord za najviše izgubljenih lopti u sezoni.

U 5. utakmici Finala konferencija protiv Warriorsa imao je neslavnih 13 izgubljenih lopti. Utakmica prije je bila jedna od njegovih najboljih u karijeri. 45 poena (od toga 33 u drugom poluvremenu) i čak 8/9 šut za tri. Ali u 5. ga jednostavno nije išlo.

Što se tiče ove sezone Brada je već sada sakupio najviše izgubljenih lopti u povijesti u jednoj sezoni. Čak 370, dok je prijašnji rekord držao Artis Gilmore sa 366 u sezoni 1977-79. Na proseku je od 4,6 po utakmici, što je i dalje manje od Petea Maravicha koji je imao 5 u proseku iste sezone kao i Artis. Ovo treba uzeti sa zadrškom, jer naravno preko 50% napada Rocketsa ide preko Brade. Puno je to izgubljenih lopti, no Harden troši i puno napada, pa je s jedne strane i razumljivo da gubi toliko lopti.

Što se tiče All time liste na vrhu je dvojac iz zemlje Mormona. Prvi je Karl Malone, a drugi iznenađenje John Stockton. Jedan od najboljih playmakera svih vremena je odmah iza Karla, a iza slede Kobe Bryant i još jedan izvstan play Jason Kidd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*