“Mi smo sebična ekipa”

USA TODAY Sports

Prošle sezone Washington Wizardsi su bili jedno od ugodnijih iznenađenja Lige. Igrali su sjajno kroz regularnu sezonu, napokon su dobili pravu produkciju od bekovskog para Beal-Wall (čitaj obojica su imali sezonu bez većih povreda) i stvari su izgledale jako dobro. Prva petorka je bila jedna od boljih u Ligi, samo je klupa bila veliki problem. U playoffu su zadali velike probleme Keltima, na kraju su ispali u posljednjoj sedmoj utakmici i ove sezone se očekivao barem sličan učinak.

Ove sezone je potpuno druga priča u glavnom gradu. Počeli su sporo, igra nije bila zadovoljavajuća, a vrlo brzo se i Wall vratio starim navikama – povredama. Ove sezone je odigrao samo 40 utakmica, a tek nedavno se vratio na parkete nakon povrede koljena. Nakon što su izgubili Wall Wizardsi su proigrali, nanizali su nekoliko pobjeda a neki pojedinci su izjavili da se sada osjećaju kao ekipa.

Dobre ili loše vijesti za čarobnjake?

Idila nije dugo trajala, Wall je ipak Allstar igrač i jedan od najboljih bekova Konferencije te bi njegov izostanak osjetila svaka ekipa. Tako su Wizardsi upali u niz poraza, a u prvoj utakmici nakon njegovog povratka dobili su Hornetse. Činilo se da dolaze bolji dani za Čarobnjake, no to nije slučaj. Izgubili su tri utakmice zaredom (Wall nije igrao protiv Bullsa) a trener Brooks je bio posebno ljut nakon poraza od Cavsa.

Zamjerio je svojim igračima sebičnu igru, te manjak kretanja lopte. Uz sve to bio je i razočaran s pristupom nekih igrača.

Pred početak playoff Wizardsi su pali na 7. mjesto s tim da će ih Bucksi preskočiti u slučaju njihove pobjede večeras. To bi značilo da će u playoff s posljednje mjesta, a kakvo je stanje u ekipi čini se da im ne gine izletanje u prvoj rundi od Raptorsa koji su potvrdili svoje prvo mjesto.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Ego će te koštati uspjeha - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*