Trade rumours: Cousins kod Jokića

Sa današnjim danom otvara se tržište u NBA Ligi. Pisali smo o tome koji su sve timovi zainteresovani da angažuju playa 76ersa Bena Simmonsa, a od danas vam donosimo redovno vesti i glasine oko potencijalnih trejdova:

9. januar

Nakon sto je dobio otkaz u Milwaukee Bucksima, DeMarcus Cousins ce potpisati desetodnevni ugovor sa Denver Nuggetsima. Nekada najbolji centar lige i All-star igrač, dolazi kao rezerva Nikoli Jokiću.

Ovo je dobar potez “osakaćenih” Nuggetsa, koji nemaju pravog rezervnog centra i imaju velikih problema sa povredama. Ove sezone je Boogie je igrajući za Buckse beležio 9,1 poena i 5,8 skokova.

27. decembar

Prema insajderu ESPN-a Adrianu Wojnarowskom, Cavaliersi su zainteresovani za dovođenje Bena Simmonsa iz Philadelpie. Trenutno se, zbog problema izazvanih COVID-om ne govori mnogo o trejdovima, ali se uskoro očekuje i poneki konkretan potez. Simmons trenutno nema nameru da se vrati u tim 76ersa. Cavsi igraju odlično ove sezone, iako su ostali bez Sextona, imaju dobru mladu jezgru i igrače koje bi mogli ponuditi Philadelphiji za trade.

18. decembar

De’aron Fox je na izlaznim vratima Sacramento Kingsa. Pod hitno im je potreban rebuilding, a čini se da Hield i Bagley ne privlače dovoljno pažnje u Ligi, odnosno da ponude za njih dvojicu nisu zadovoljavajuće. Tako da, ukoliko žele odraditi remont ekipe morati će ponuditi više.

Fox je proteklih nekoliko sezona glavni i najbolji igrač Kingsa, koji je konstatno napredovao iz sezone u sezonu. Pomalo je nevjerovatno da ga se Kingsi žele riješiti, no ništa nas više s njihove strane ne može iznenaditi.

*****

17. decembar

Isaiah Thomas će se pridružiti Lakersima. I to nakon sjajne predstave u G ligi, gde je za Grand Rapid Goldse – filijalu Denvera – postigao 42 poena uz osam asistencija i šest skokova . To je bilo dovoljno da privuče pažnju Lakersa.

On će potpisati desetodnevni ugovor sa timom iz LA.

*****

New York Knicksi su zainteresovani za iskusnog šutera Houstona, Erica Gordona. Prema Marcu Bermanu, iz New York Posta, Gordon se nalazi na spisku igrača koje bi tim iz ‘Velike jabuke’ želeo odmah da dovede.

Gordon beleži 15.1 poen po meču i šutira 44.8 posto za tri poena u 23 utakmice ove sezone.

16. decembar

A Kemba Walker više nije poželjan niti potreban timu iz New Yorka. Jedno od najvećih razočarenja lige, Knicski, trenutno sa 12 pobeda i 16 poraza drže tek 12. mesto na Istoku.

A Kemba, koji je trebalo da bude veliko pojačanje igra razočaravajuće. Beleži karijerni minimum kada su poeni u pitanju – tek 11.7 po meču, uz 3.1 asistenciju, a nedavno je izgubio i mesto u rotaciji Knicksa. Pri tome, skonost povredama i rovita kolena dodatno otežavaju njegovu situaciju.

New York će gledati da ga trejda a jedna od potencijalnih destinacija su Rocketsi gde bi se mogo dogovoriti trejd sa još jednim pomalo zaboravljenim igračem – Johnom Wallom, koji nije prvom u planu u ovoj franšizi.

15. decembar

Danny Ainge novi je predsjednik košarkaških operacija u Utahu. Nakon što je početkom sezone prepustio kormilo Celticsa Bradu Stevensu, Ainge je tek sada pronašao novog poslodavca.

On će biti zadužen za sve odluke vezane uz ekipu, konkretno potencijalne razmjene, potpise slobodnih igrača i draftiranje rookiea.

*****

Utah Jazz je ozbiljno zagrizao za košarkaša Pistonsa – Jeramija Granta, prenosi portal Crošarka. Kao ključan deo tradea zbog ‘salary capa’ bio bi hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović koji bi tako uskoro mogao obući dres Detroita. Uz Babu, Utah Jazz bi u Detroit poslao još i Jareda Butlera te pickove prve runde iz 2023. i 2025. godine.

*****

Rukovodstvo Lakersa razmišlja o mogućim opcijama trejda Russella Westbrooka, objavio je Bleacher Report.

Tridesettrogodišnji plejmejker letos je iz Washingtona došao u Kaliforniju, a zbog činjenice da su mu preostale još dve godine 91 milion dolara vrednog ugovora teško je očekivati da će Lakersi tako lako da se oslobode njegovih usluga.

Ove sezone Russ postiže 19.5 poena, uz 7.7 skokova i 8.4 asistencije po utakmici.

*****

A prema informacijama koje stižu sa portala Clutchpoints, Blazersi su zainteresovani da dovedu visoko krilo Pacersa, Domantasa Sabonisa. Sabonis igra u sjajnoj formi ove sezone, posebno u poslednjim utakmicama i beleži 18.9 poena, 11.9 skokova i 4.1 skok. Tek mu je 25 godina i pred njim je još puno prostora za napredak.

Pitanje je da li bi Sabonis išao u Oregon, i koga bi Portland mogao da ponudi za njega. Pojedini izvori kažu kako je Portland spreman trejdati Jusufa Nurkića, Roberta Covingtona, pa i Larry Nance Jr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*