Pistonsi oborili rekord!

Detroit je prije ove sezone ima velike ambicije. Stan Johnson se pokazao kao vrlo dobar igrač prošle godine, Jackson je stigao u pola sezone a od Popea i Drummonda se očekivao još veći iskorak. Nažalost jako loše igre su ih spustile na zemlju. Drummond i Johnson nisu pokazali gotovo nikakav pomak na bolje, Jackson ne može uhvatiti formu nakon povrede i igraju po sistemu toplo hladno. Pope je malo malo povređen i ne može uhvatiti konstantu, a Stan nikako da pronađe dobitnu kombinaciju.

Loše vesti za nas s Balkana su da Udrih i Marjanović gotovo da i ne dobijaju prilike. Beno je odigrao sasvim solidan prvi deo sezone kada se menjao sa Smithom na jedinici, a Bobi je u utakmicama u kojima je dobio minute bio i više nego korektan. Nažalost Stan ne koristi naše snage već se oslanja na standardnu rotaciju koja mu nije donela dobre stvari.

Sinoć je to kulminiralo. Pelicansi bez Cousinsa su ih razvalili. Davis je odigrao sjajno a nije ni čudo da su izgubili uzeći u obzir rekord koji su oborili. Naime pogodili su samo 3 od 17 slobodnih bacanja na utakmici. Što je 17,6%, a to je najgori postotak u istoriji NBA lige. Prednjačio je inače katastrofalan izvođač Drummond koji je uspeo da ubaci samo 1 od 10 bacanja. Inače je među najgorima u ligi sa samo 38,6% pogođenih. Uz lošu obranu i ovakva bacanja Pistonsi jednostavno nisu imali šanse protiv raspoloženog Davisa.

Andre Drummond, Photo: esbn.com

Trenutno su na diobi 8. mesta na Istoku, a Heat im se opasno približava. Goran i ekipa igraju sjajnu košarku u zadnje vreme i ne bi nas čudilo da baš na štetu Pistonsa izbore playoff.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*