Lebron šokirao!

Bivši MVP Lebron James ima još jednu sjajnu sezonu. Bilježi 26 poena i po 8 skokova i asista uz neverovatnih 54% šuta iz igre. U bilo kojem drugom kontekstu uzeo bi naslov za MVP-a lige, no ovako će biti gusta borba do samo završnice.

Ovo mu je druga “tura” u Cavsima, a sad je i doneo naslov svom prvom klubu u NBA, te su ove godine glavni favoriti za osvajanje Istoka. No kada je Lebron došao u ligu, kao golobradi 18-godišnji mladić šokirao je tadašnje suigrače u Cavsima. Kako priča Drew Gooden Lebron je bio neverovatno zreo za svoje godine i kako je znao da će King biti veliki igrač.

-” Neverovatno je kako momak od 18,19 tako zreo. Znate ja sam samo malo stariji od njega, no ja sam završio i 3 godine faksa, a on je stigao direkt iz srednje škole. Vidiš kako potpisuje ugovore od 100 miliona$, velika su očekivanja stavljena pred njega. Ali on je to sve prevazišao radom, sjajno je bilo videti kako ovako vredan momak napreduje iz godine u godinu. Činio je svoje saigrače boljim. Mislim da sam još u šoku šta je sve uspeo uraditi.”- priča bivši suigrač Gooden.

Na to se nadovezao i Rick Fox, proslavljeni Laker koji je bio u zadnjoj godini u ligi kada je Lebron došao. -” Sećam se da je to bila moja zadnja sezona, kada je Lebron bio rookie. Viđao sam ga u hodnicima pre utakmice i bilo je evidentno kako je on nova generacija predviđena da dominira, bilo u fizičkom smislu, bilo prema veštinama ili samopouzdanju. Igrači i nakon 15 godina još uvek pokušavaju stići Kinga, a već je odpočetka bio sjajan igrač.”-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*