Gasol izjednačio seriju!

twitter.com

Iako je Leonard odigrao strašnu utakmicu, možda i najbolju u karijeri Marc Gasol je ugasio nade Spursima i u produžetku floaterom doneo izjednačenje serije. Spursi su bolje počeli meč, vodili su na samom početku utakmicu, no negde sredinom prve dionice Grizzliesi uspostavljaju ravnotežu. Napokon su nešto pogodili u napadu i odlaze na prvi odmor sa samo 3 poena manjka.

U drugoj četvrtini Grizzliesi preuzimaju vodstvo. Conley je bio glavni čovek, zadužen za preokret, a pogađali su i Green i Harrison. Kod Spursa Mills je nešto pokušavao, Parker je bio solidan i nije dao Memphisu da poveća razliku. U drugom delu (veliki) problem za Grizzliese je predstavljao Leonard. Pogađao je gotov sve, bio uverljivo najbolji na terenu i ubacio je zadnjih  poena Spursa. Nažalost to nije bilo dosta. Conley je odlučio da bi ovo sve trebalo ipak otići u produžetak i pogodio floater vredan dodatnog vremena.

-“Mislim da više nećemo imati diskusije koliko on vredi. Ne želim više slušati o tome. Momak je superstar.”- izjavio je Fizdale o svom playmakeru koji je imao izvanredan meč. Završio je na 35 poena, 8 asista i 9 skokova. No na kraju je junak bio mlađi Gasol, Marc. Pogodio je za pobedu Grizzliesa na kraju produžetka. Inače je odigrao solidan meč sa 16 poena i 12 skokova no ovaj koš je bio ključan.

Kod Spursa Leonard je bio neverovatan. Ubacio je 43 poena uz 8 skokova, i postao je prvi igrač u NBA koji je imao 40+ poena, 5+ ukradenih lopti i 5+ pogođenih trojki. Parker je ubacio 22 koša, a jedini dvoznamenkasti osim njih je bio Aldridge sa 13 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*