Stariji brat ipak bolji, Parker kao u mladim danima!

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Joe Murphy/NBAE via Getty Images)

Spursi su uspeli apsolvirati Memphis u gostima i proći dalje na Rocketse u polufinale. Ovo je 6. zaredom izgubljena eliminacijska utakmica za Grizzliese, a ukupan omer im je 3-10. Utakmica je gotovo celo vreme bila u egalu. Videli smo 16 izjednačenja i 9 izmena vodstva u utakmici.

Na poluvremenu Conley je sa 2 trojke osigurao 5 poena prednosti za Grizzliese. To su mu bili prvi poena, a dosada je u svakoj utakmici pobedila ekipa koja je vodila na poluvremenu. Sada prvi puta to nije bio slučaj. No izgledalo je da će se tradicija nastaviti jer Grizzliesi su imali najvećih 10 poena razlike u zadnoj dionici, da bi i Randolph polaganje doneo istih 10 razlike u trećoj četvrtini.

Spursi se na to bude i rade 13-3 seriju i Aldridge zabija faul koš za vodstvo Spursa na kraju 3. dionice. U zadnjoj četvrtini Leonard preuzima stvar u svoje ruke i zabija 8 poena zaredom u 22-8 seriji Spursa kojom su i završili utakmicu. Ključan koš je postigao Parker na asistenciju Leonarda kojim su prelomili ovaj meč.

-“Momci su bili sjajni u zadnjoj četvrtini. Sjajne akcije. Odlična obrana. Drago mi je da se kući vraćamo s pobedom i da smo završili seriju.”- izjavio je Manu posle utakmice.

Rookie trener Fizdale se pokazao kao dostojan protivnik Popu. Zadao mu je dosta problema i ova serija je vrlo lako mogla preći na stranu Međeda. -“Poeni u reketu, skokovi i ko je igrao agresivnije je odlučilo seriju.”- izjavio je trener Fizdale posle utakmice. “Spursi su pobedili u više utakmica, no konkurencije im nije manjkalo. To stalno govorim svojim momcima. Mogu mirno spavati noćas kada znam da smo dali sve od sebe.”- iskren je bio Fizdale.

Ovo je drugi puta zaredom da su Spursi izbacili Memphis, a pobedili su ih ukupno 4/5 puta u istoriji. Sinoć je sjajan bio veteran Parker koji je pogodio svojih prvih 5 šuteva na utakmici i na kraju ubacio 27 poena. Leonard je opet bio neverovatan i završio je meč sa 29 poena i 9 skokova i nekim ključnim koševima kada je bilo najpotrebnije.

Kod Grizzliesa standardno najbolji je bio Conley koji je odigrao čak 45 minuta, a ubacio je 26 poena uz 5 asista. Gasol je stao na 18 ubačaja, a čitava petorka je bila dvoznamenkasta. Nažalost to nije bilo dovoljno za pobedu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*