Posebna poruka bivšem suigraču

screenshot

Denver je pao u šestoj utakmici u Portlandu (119 – 108) i pored sjajne prve četvrtine nakon koje su stekli od 34 – 26. Blazersi su u nastavku okrenuli meč u svoju korist i do kraja trijumfovali za 3 – 3 u seriji. Odlučujući meč igra se u Denveru.

Nikola Jokić je ponovo bio fantastičan – 29 poena, 12 skokova i 8 asistencija. Jamal Murray je završio sa 24 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani rapsodija bekova Blazersa – Lillard je završio sa 32 poena (6 trojki iz 13 pokušaja), McCollum je završio sa 30 poena, dok je Rodney Hood sa klupe dao 25 poena.

Na press konferenciji nakon utakmice Jokić je pružio podršku svom bivšem suigraču, Jusufu Nurkiću. Nurk je naime, doživio tešku povredu koncem sezone, te je out za ovu, a i veliku većinu iduće sezone. Sjajne su vijesti što već stoji na nogama, a Joka je izjavio kako je sretan što oporavak traje vrlo dobro za Nurka. -“Jako sam sretan zbog Juke. Prosto je nevjerovatno kako je u tako kratkom vremenu stao na noge. Sretan sam što oporavak traje sjajno.”- izjavio je Joker nakon utakmice.

 

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Play off: Blazersi i Sixersi izborili sedmu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*