Northwestern: Jazzeri i Nuggetsi već odradili pola posla

Denver Stiffs

Izvor: Dvokorak

Northwestern divizija

_________________________________________________________

UTAH JAZZ

Igrači pod ugovorom: Mike Conley (32,5 milijuna), Rudy Gobert (24,2 milijuna), Joe Ingles (11,9 milijuna), Dante Exum (9,1 milijuna), Donovan Mitchell (3,6 milijuna), Tony Bradley (1,9 milijuna)

Slobodni igrači: Derrick Favors (TO, 16 milijuna), Ricky Rubio, Thabo Sefolosha, Ekpe Udoh, Raul Neto (TO, 2,1 milijun), Georges Niang (TO, 1,6 milijuna), Royce O’Neale (1,6 milijuna)

Trade: Jae Crowder, Kyle Korver i Grayson Allen + pickovi (Memphis, za Conleyja)

Draft 2019: Jarrell Brantley (50), Justin Wright-Foreman (53), Miye Oni (58)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: prva runda 2020. Memphisu (zaštita 1-7 i 15-30)

Cap space: 219.091 dolar

Presuda: Oni su najvažniju stvar već napravili – doveli su Conleyja koji će im sigurno donijeti više nego je to radio Rubio. Utah s njim izgleda spremna za napasti sam vrh Zapada, ali trebaju riješiti još pitanje ‘četvorke’. Po svemu sudeći će napraviti grešku i vratiti Favorsa te i dalje forsirati igru s dva teška igrača pod košem umjesto da idu, recimo, po Mirotića koji bi ovoj momčadi itekako mogao pomoći, a njegove obrambene nedostatke bi Gobert lako pokrio. Ono što je sigurno je da će se O’Neale vratiti.

PORTLAND TRAIL BLAZERS

Igrači pod ugovorom: Damian Lillard (29,8 milijuna), C.J.McCollum (27,5 milijuna), Kent Bazemore (19,2 milijuna), Jusuf Nurkić (12 milijuna), Meyers Leonard (11,2 milijuna), Maurice Harkless (11 milijuna), Zach Collins (4,2 milijuna), Skal Labissiere (2,3 milijuna), Anfernee Simons (2,1 milijun), Gary Trent Jr. (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Al-Farouq Aminu, Rodney Hood, Seth Curry, Jake Layman, Enes Kanter

Trade: Evan Turner (Atlanta, za Bazemorea)

Draft 2019: Nassir Little (25)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (put)*: –

Cap space: -22.310.219

Presuda: Poput kolega im iz Oklahome, i ovdje je većina toga poznata – Portland u sljedeću sezonu ulazi s Lillardom i McCollumom kao nositeljima igre te u očekivanju povratka Nurkića nakon ozljede. Blazersi još uvijek plaćaju danak prekomjernom granatiranju, odnosno preplaćivanju igrača od prije tri godine, a sada imaju problem jer su im bez ugovora ostali igrači koji su im bili važni u rotaciji. Neće ih sve moći vratiti, to je sigurno, pa bi Blazersi mogli biti i slabiji nego ove sezone.

 

OKLAHOMA CITY THUNDER

Igrači pod ugovorom: Russell Westbrook (38,5 milijuna), Paul George (33 milijuna), Steven Adams (25,8 milijuna), Dennis Schroder (15,5 milijuna), Andre Roberson (10,7 milijuna), Jerami Grant (9,3 milijuna), Patrick Patterson (5,7 milijuna), Terrance Ferguson (2,5 milijuna), Deonte Burton (1,4 milijuna), Hamidou Diallo (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Alex Abrines, Raymond Felton, Markieff Morris, Nerlens Noel (PO, 1,9 milijuna), Andel Nader (TO, 1,6 milijuna)

Draft 2019: Darius Bazley (23)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: prva runda 2020. Philadelphiji (zaštićen 1-20)

Cap space: -41.840.651

Presuda: Još jedna momčad u kojoj je sve jasno – prostora za dovođenje značajnijih pojačanja nemaju, a neće ga ni imati čak ni ako uspiju Adamas poslati u nekom tradeu o čemu se priča posljednjih dana. Thunder će napasti Zapad s više-manje istoj momčadi kao i prošle sezone. Od slobodnih igrača najvažniji im je Morris, a potencijalno bi posao mogli napraviti ako se odluče riješiti Robersona bez kojeg su odradili ovu sezonu, a koji bi mogao imati nekakvu vrijednost. Sretno im s time.

 

MINNESOTA TIMBERWOLVES

Igrači pod ugovorom: Andrew Wiggins (27,5 milijuna), Karl-Anthony Towns (27,2 milijuna), Jeff Teague (19 milijuna), Gorgui Dieng (16,2 milijuna), Robert Covington (11,3 milijuna), Josh Okogie (2,5 milijuna), Keita Bates-Diop (1,4 milijuna), Cam Reynolds (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Taj Gibson, Jerryd Bayless, Anthony Tolliver, Luol Deng, Derrick Rose, James Nunnally

Trade: Dario Šarić (Phoenix)

Draft 2019: Jarrett Culver (6), Jaylen Nowell (43)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: -7.729.498 dolara

Presuda: Neće se lako Wolvesi oporaviti od svega onoga što je Tom Thibodeau napravio prethodnih godina. Naravno da krivnja za neuspjehe Minnesote ide i na račun igrača koji nisu pružili ono što se od njih očekivalo, ali Thibs se kao GM nikako nije dokazao. Sada Minnesota treba pronaći svoj identitet bez sredstava na salary capu, ali i s dosta rotacijskih igrača kojima je istekao ugovor. Šarića su poslali u Phoenix kako bi dobili Culvera koji će pokriti neke rupe, ali lani su Gibson, Rose, Bayless i Tolliver kombinirano igrali nešto više od 87 minuta. Nekoga od njih bi Wolvesi mogli vratiti, sve teško, ako ne i nemoguće, a stanje na salary capu ne omogućava dolazak bilo kakvih pojačanja. A za one koji se pitaju kakva je dalja budućnost ovog kluba samo da kažemo kako će Wiggins do 2023. još zaraditi nešto više od 122 milijuna dolara. Veselo.

DENVER NUGGETS

Igrači pod ugovorom: Nikola Jokić (26,5 milijuna), Gary Harris (17,8 milijuna), Mason Plumlee (14 milijuna), Will Barton (12,7 milijuna), Jamal Murray (4,4 milijuna), Michael Porter Jr. (3,4 milijuna), Juan Hernangomez (3,3 milijuna), Malik Beasley (2,7 milijuna), Torrey Craig (2 milijuna), Monte Morris (1,5 milijuna), Jarred Vanderbilt (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Paul Millsap (TO, 30 milijuna), Trey Lyles (RFA), Isaiah Thomas, Tyler Lydon

Draft 2019: Bol Bol (44)

Budući pickovi (in)*:

Burući pickovi (out)*:

Cap space: -12.134.806 dolara

Presuda: Denver se ne mora puno truditi ovog ljeta. Momčad je posložena, a Nuggetsi su bili na korak do nastupa u finalu Zapadne konferencije. S obzirom na situaciju u Golden Stateu te preslagivanje snaga u ostalim momčadima lige, Denver se sada može smatrati jednim od favorita koji će na svojoj strani imati važnu stavku – uigranost. Svi igrači rotacije su na ugovorima za sljedeću sezonu, a samo je pitanje hoće li Millsapu dati ovih velikih 30 milijuna. S obzirom na igru u playoffu, njegov odlazak im ne bi dobro legao, ali svejedno bi možda mogli tražiti još neku opciju na poziciji ‘četvorke’. To bi možda mogli odraditi ako uspiju nekome u tradeu poslati Bartona, bez kojeg definitivno mogu. Sve u svemu, Denver je momčad koja ima potencijala i prilično mirnu situaciju ne samo sljedeće, nego i one iza sezone. U ljeto 2021. če se svašta događati, ali do tada – tko živ, tko mrtav.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

1 Trackback / Pingback

  1. Free agency: Tačno u ponoć kreće ludnica! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*