Pacific: Sve ili ništa Lakersa

SI

Izvor: Dvokorak

Pacific divizija

_____________________________________________________________

LOS ANGELES CLIPPERS

Igrači pod ugovorom: Danilo Gallinari (22,6 milijuna), Louis Williams (8 milijuna), Montrezl Harrell (6 milijuna), Shai Gilgeous-Alexander (3,9 milijuna), Jerome Robinson (3,5 milijuna), Landry Shamet (1,9 milijuna)

Slobodni igrači: JaMychal Green, Garrett Temple, Patrick Beverley, Ivica Zubac, Rodney McGruder, Sindarius Thornwell (TO, 1,6 milijuna), Tyrone Wallace (TO, 1,5 milijuna)

Draft 2019: Mfioundu Kabengele (27), Teranca Mann (48)

Budući pickovi (in)*: prva runda 2020. od Philadelphije (zaštita 1-14), prva runda 2021. od Miamija

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 54.099.058

Presuda: Clippersi su stvarno sve iznenadili prošle sezone i franšiza koja je ostala bez Paula, Griffina i Jordana vrlo brzo je dobila novu sliku. Oko njih se spominju mnoge velike zvijezde kao potencijalne mete, a ne treba im puno da bi imali prostora za dva maksimalna ugovora. Prva želja im je Kawhi Leonard, ne odustaju ni od drugih imena poput Irvinga ili Duranta, a najbolje od svega je što imaju i mlade dobre igrače na rookie ugovorima, kao i ponešto pickova. Sve to znači da ne moraju žuriti ako ne dobiju velike zvijezde, a očekujemo da Zubac ostane njihov član.

 

GOLDEN STATE WARRIORS

Igrači pod ugovorom: Stephen Curry (40,2 milijuna), Draymond Green (18,5 milijuna), Andre Iguodala (17,1 milijun), Shaun Livingston (7,6 milijuna – garantirano 2 milijuna), Damian Jones (2,3 milijuna), Jacob Evans (1,9 milijuna), Alfonzo McKinnie (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Kevin Durant, Klay Thompson, DeMarcus Cousins, Jonas Jerebko, Kevon Looney, Quinn Cook, Jordan Bell, Andrew Bogut

Draft 2019: Jordan Poole (28), Alen Smailagić (39), Eric Paschall (41)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 13.084.421 dolar

Presuda: Vraćaju li se bivši prvaci u punom sastavu sljedeće sezone? To sigurno ne zbog ozljeda Duranta i Thompsona, ali ako obojica ostanu u momčadi, onda će se otvarati šampanjac u San Franciscu. Za Klayja se ne brinem, prilično je izvjesno da on ostaje, ali što se Kevinu događa u glavi to vjerojatno ni on ne zna. Ako Durant ode, onda će Warriorsi vjerojatno pokušati vratiti Looneyja, možda još nekoga iz lanjskog rostera, a otvorit će im se i mogućnost da dovedu poneko pojačanje. Ako Durant ostane, onda ništa nije važno – sljedeća sezona će biti pauza u nastavku pokušaja stvaranja najbolje momčadi svih vremena.

 

LOS ANGELES LAKERS

Igrači pod ugovorom: LeBron James (37,4 milijuna), Anthony Davis (27 milijunaKyle Kuzma (1,9 milijuna)

Slobodni igrači: Kentavious Caldwell-Pope, Rajon Rondo, Mike Muscala, Lance Stephenson, Reggie Bullock, JaVale McGee, Tyson Chandler, Jermerrio Jones (TO, 1,4 milijuna), Johnathan Williams, Alex Caruso

Trade: Brandon Ingram, Lonzo Ball, Josh Hart (New Orleans, za Anthonyja Davisa), Moritz Wagner, Isaac Bonga, Jermerrio Jones (Washington)

Draft 2019: Talen Horton-Tucker (46)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: prva runda 2021. New Orleansu (1-8 protected), mogućnost zamjene prve runde 2023. s New Orleansom, prva runda 2024. New Orleansu

Cap space: 29.421.101

Presuda: Ovo je stvarno sjajno! Lakersi trenutno na rosteru imaju tri igrača! Brojkom: 3! Sjajno! Doveli su Davisa, oslobodili mjesto na salary capu za još jedan maks (jedino kod njih nismo sigurni je li nam brojka za cap space točna ili je za 4 milje veća) i sada ostaje za vidjeti što će napraviti. Dojam je da će ići na još jednog superstara, a nekako nam se čini da bi im bilo bolje dovesti više igrača zadataka. Ali, koga je briga što je bolje kad je show u gradu?

PHOENIX SUNS

Igrači pod ugovorom: Devin Booker (27,2 milijuna), Tyler Johnson (19,2 milijuna), Deandre Ayton (9,5 milijuna), Josh Jackson (7 milijuna), Aron Baynes (5,4 milijuna), Mikal Bridges (4,1 milijun), Dario Šarić (3,4 milijuna), De’Anthony Melton (1,4 milijuna), Elie Okobo (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Kelly Oubre Jr. (RFA), Jamal Crawford, Dragan Bender, Troy Daniels, Ray Spalding (TO, 1,4 milijuna), Jimmer Fredette

Trade: T.J.Warren (Indiana), Dario Šarić (došao iz Minnesote)

Draft 2019: Cameron Johnson (11), Ty Jerome (24)

Budući pickovi (in)*: prva runda 2020. od Milwaukeeja (zaštita 1-7)

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 21.419.730

Presuda: Može li Phoenix isplivati iz ovog bunara u kojeg su upali? Reklo bi se teško, ali opet – realno su za jednog ozbiljnog playmakera udaljeni da imaju solidnu petorku uz Bookera, Aytona, Oubrea i Šarića. Ne postoji druga momčad kojoj bi se isplatilo ići po Chrisa Paula osim njih, ali nekako sumnjamo da će se to dogoditi. Phoenix se prije drafta riješio Warrena kojeg je dao praktično džabe, a onda su za 5 mjesta skoka na draftu dobili samo Šarića. To im nije bilo dovoljno pa su onda s 11. pickom draftali momka koji je na svim draft boardovima bio debelo u drugoj rundi. I sada bi ti trebao od takve franšize očekivati da napravi neke dobre poteze na free agenyju. A što je najgore – imaju lovu, imaju dva sjajna mlada igrača.

SACRAMENTO KINGS

Igrači pod ugovorom: Marvin Bagley III (8,5 milijuna), Bogdan Bogdanović (8,5 milijuna), Nemanja Bjelica (6,8 milijuna), De’Aaron Fox (6,3 milijuna), Buddy Hield (4,8 milijuna), Harry Giles (2,5 milijuna), Caleb Swanigan (2 milijuna)

Slobodni igrači: Harrison Barnes, Alec Burks, Kosta Koufos, Willie Cauley-Stein (RFA), Corey Brewer, Yogi Ferrell (TO, 3,1 milijun), Frank Mason (TO, 1,6 milijuna), B.J.Johnson (TO, 1,4 milijuna)

Draft 2019: Justin James (40), Kyle Guy (55), Vanja Marinković (60)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 59.110.336

Presuda: Sacramento je bio jedno od najvećih iznenađenja prošle godine, a koliko su dobro igrali govori podatak da su bili blizu playoffa. No, to se ipak nije dogodilo pa će Divac i ekipa ovog ljeta pokušati složiti momčad koja može napraviti dodatni iskorak. Kingsi pred sobom imaju dva izazova – hoće li zadržati Barnesa te što napraviti na centarskoj poziciji? Barnes je dobar igrač i svakako može pomoći Sacramentu, ali ne za lovu koju će tražiti, a to je nekih 20-ak milja po sezoni. Što se centra tiče, tu bi Kingsima dobro došao Vučević ili čak i Randle, a ne znamo misli li Divac da Cauley-Stein zaslužuje drugu šansu. A ako ste se pitali zašto su Warriorsi odradili trade da bi na draftu došli do 39. pozicije i Alena Smailagića, samo pogledajte tko je imao 40. pick. Jasno će vam biti da srpski košarkaš 41. poziciju ne bi dočekao.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

1 Trackback / Pingback

  1. Free agency: Tačno u ponoć kreće ludnica! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*