A zamalo su ga se rešili…

Sporting News

Izvor: Golden State Warriors Balkan

Pre nešto više od dve godine, Draymond je zbog zahladnelih odnosa sa Kerrom bio ubeđen da će ga klub tradeovati:

“Bio sam 100% siguran u to. Naročito zbog uspeha koji je imao kao trener. Pomislio sam da nema šanse da me se ne reši.”

Njihova komunikacija počela je da se pogoršava nedugo nakon osvajanja titule 2015. godine. Međutim, konflikt je dostigao vrhunac u svlačionici na poluvremenu čuvenog meča protiv Oklahome u februaru 2016. godine, kada se čak i Draymondova majka pomirila s tim da će njen sin morati da promeni sredinu:

“Svi smo mislili da će Dray bidi tradeovan posle incidenta u Oklahomi.”

Lisa Salters, novinarka ESPN-a, u trenutku njihovog sukoba našla se ispred svlačionice i čula sve:

“Nisam čula šta je izazvalo svađu, ali on se drao toliko glasno da sam mogla da čujem sve što je rekao: “Nisam robot! Znam da igram! Upravo me zaje*avaš! Ako ne želiš da šutiram, neću šutirati do kraja utakmice!”. U jednom trenutku, ljudi su pokušavali da ga nateraju da sedne, ali on je bio drzak i prema njima i pretio im: “Dođite da me spustite!”.

Ekipa je izašla na teren i odigrala drugo poluvreme kao da se iza zavese ništa nije dogodilo, a čudo koje se desilo u produžetku je u određenoj meri i spasilo njihovo prijateljstvo:

“To je bio daleko najgori dan našeg odnosa. Ali taj dan se završio kao najbolji dan koji smo ikada imali”, kaže Draymond, aludirajući na Stephovu trojku za pobedu sa skoro pola terena.

Na radost svih, Draymond i danas igra košarku u Oaklandu, a poslednja stvar koju je neko mogao da očekuje – njihova prisnost je sada važnija nego između bilo koga u ekipi. Kako Draymond kaže, njegov trener je i jedan od njegovih najbližih prijatelja, a njihovo prijateljstvo zasnovano je na empatiji, poverenju, porukama u sitne sate i telefonskim pozivima čak i kada imaju slobodan dan:

“To je čovek s kojim ću uvek ostati u kontaktu. Nebitno kakva situacija bila, on je čovek s kojim ću uvek razgovarati, kojem ću uvek tražiti smernice i čovek od kojeg ću uvek moći da dobijem dobro mišljenje. Do kraja mog života.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*