I posle Ronda – Rondo!

Floor general i ‘Obrva’ Davis vodili su Pelicanse do ubedljive i sigurne pobede nad Warriorsima (119 – 100) i smanjenje serije na 1-2. Ono što su Pelicansi nagovestili u prva dva meča, ostvarilo se u New Orleansu. Odličnom igrom kroz cijelu utakmicu, pogotovo u obrani, uspjeli su šokirati prvake. Napokon su izgledali kao ekipa koja je agresivnošću razbila Blazere, a sada je to upalilo i protiv Ratnika.

Već na početku utakmice moglo se isčitati da bi ona mogla ići u ovom smjeru. Pelicansi su odmah preuzeli kontrolu na utakmicom, Davis je igrao sjajnu obranu, a napad je rješavao Holiday koji je ubacio 16 poena za prvo poluvrijeme. Davis se malo mučio u prvom dijelu, promašio je dosta zicera, no zato je obranu odradio na visokoj razini. Sjajno je čitao igru, imao 4 ukradene lopte i odlično zatvarao sve prilaze košu.

U drugom dijelu Warriorsi nisu imali snage za povratak. Nisu niti jednom tijekom utakmice vodili sa više od 1 poen razlike, dok se prednost Pelicansa u jednom trenutku popela čak na 26 razlike u posljednjoj četvrtini. Uz to nadskakali su ih, pogotovo Davis koji je uzeo 18 skokova, dok je čitava ekipa imala 54 naspram 44 Warriorsa.

Rondo je po običaju opet ušao u sukob s Greenom, no ovaj puta je demonstirao silu i na terenu.

Podijelio je čak 21 asist uz 8 skokova i samo 4 poena. Tako je postao jedini igrač uz Magica koji je upisao preko 20 asista i 10 skokova u playoff utakmici. Rondu je to za rukom pošlo dva puta. Poslednji igrač kojem je to pošlo za rukom je upravo – Rondo, i to 2011 godine

No za poene su bili zaduženi Davis, koji je ubacio 33, Holiday koji je stao na 18 i Clark koji je bivšem klubu ubacio 18 poena.

U redovima Warriorsa Klay je ubacio 26 poena, Durant je stao na 22, no opet se mučio sa šutom za tri poena, a Green je opet bio na rubu triple-double učinka sa 9 poena, 12 skokova i 9 asista.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*