Celticsi dovršili posao!

nba.com

Nakon što su im Bullsi uzeli dva breaka u prve dve utakmice Boston se regrupirao i dobio 4 zaredom. Posebno impresivna je bila zadnja pobeda u kojoj Bullsima nisu dopustili niti milimetar šanse. Dobili su lakše od očekivanog, te je utakmicu bila rešena već u 3. četvrtini.

Da misle ozbiljno pokazali su odmah od početka. Prva tri napad, 3 trojke za Kelte i na kraju prvog dela su imali 13 poena prednosti. No tu nisu stali već su odmah u nastavku rešili posao i nadigrali Bullse u trećem periodu sa 34-18. Bez Ronda jednostavno nije išlo. Bullsi ne mogu  bez svog prvog playmakera koji je u prve dve utakmice dominirao. Imali su čak 15 izgubljenih lopti i samo 13 asista i to je presudilo u ovoj utakmici. Kelti su igrali odličnu obranu, lopta ja u napadu jako dobro kružila i napokon su izgledali kao ekipa koja je uzela vrh Istoka.

Bradley je opet odigrao sjajnu utakmicu. Falio mu je samo jedan još da prestigne carrer high koji je postavio prošlu utakmicu. Završio je sa 23 poena i 3 pogođene trojke. Green je u svom 4. startu zaredom ubacio 16 poena uz 3 pogođene trojke i pokazao se kao pravi Stevensov pogodak.

-“Kada smo imali utakmicu po kontrolom, samo smo nastavili igrati kao dotada i bili smo fokusirani. Nismo im dali da dišu, samo smo uživali i bili koncentrirani na pobedu.”- izjavio je centar Kelta Horford posle utakmice. On je bio solidan i ubacio je 12 poena uz 7 asista i 6 skokova. Thomas je ovaj puta bio malo suzdržaniji i postigao je 12 poena.

-“Dogodile su se veće stvari od košarke i to se treba uzeti u obzir. Ponosan sam na svoje momke na način koji su cenili jedan drugoga i kako su se držali zajedno. Nismo upirali prstom i bili smo podrška jedan drugom, pogotovo Thomas. Mislim da su još jače zaigrali kada su ih otpisali.”- izjavio je trener Stevens.

Bullsi su pali lakše od očekivanog. Playmaker im je bio nerešivi problem u ovim utakmicama bez Ronda. Niti jedan s klupe nije odigrao ništa u ove 4 utakmice i Kelti zapravo nisu ni imali težak posao. Butler je bio najbolji 23 poena, no zakazao je i Wade koji je šutirao samo 1/10 za 2 poena.

Tako je završila serija za Bullse koji su imali seriju u svojim rukama nakon 2 breaka. Povreda Ronda se pokazala kao nešto što nisu mogli prevazići i sada Kelti prolaze dalje. Igraju sa još jednom ekipom koja je sinoć rešila posao, Wizardsima. Videćemo sjajan duela 2 playmakera Wall protiv Thomasa, a biti će zanimljivo videti može li Bradley nakon Butlera zaustaviti sjajnog beka Čarobnjaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*