Analiza playoffa: Dajte mi Boga da ih zaustavi !

Nakon dugog odmora napokon ćemo videti Warriorse ponovo na parketu. Nakon 2 metle u prva dva kruga možemo slobodno reći da im tek sada sledi prvi pravi izazov. Lagano su rešili Portland i Utah te sada idu u borbu za verovatno još jedan duel s Cavsima u Finalu. Spursi su igrali toplo hladno čitav playoff. Obe seriju su dobili u 6 utakmica a posebno impresivna je bila pobeda u zadnjoj protiv Rocketsa koje su totalno demolirali bez najbolje igrača Leonarda. Ujedno je i to najveći problem Spursa, Leonard. Povredio se i morao je presediti tu zadnju utakmicu serije a pitanje je koliko je sada spreman. Bez njega Spursi nemaju šta tražiti u ovoj seriji.

U regularnoj sezoni Spursi imaju 2-1, no ta druga pobeda je bila kada su Warriorsim odmarali 6 igrača, pa se to ipak ne može uzeti u obzir. Prva utakmice sezone je upozorenje Warrorsima što mogu Spursi kada ih podceniš. Razvalili su ih, no to ipak možemo pripisati i nekoj neuigranosti jer tek su doveli Duranta i privikavali se na njega. Drugu su dobili Warriorsi, i to bez Duranta, a ovu su Curry i Klay rešili posao.

Učinak u playoffu:

Nakon razmontiravanja Portlanda na megdan su Warriorsima su došli momci iz zemlje Mormona. Utah Jazz nije imala šta tražiti u ovom duelu i sve utakmice su bile relativno lagane za momke iz Oaklanda. Najmanja razlika je bila u drugoj i trećoj utakmici koju su dobili sa po 11 razlike. Što znači da Jazzeri niti u jednoj utakmici nisu izgubili sa jednoznamenkasom razlikom. Curry je ponovo onaj stari, zabija sa svih strana, Green je maestralan ovaj playoff. Klay nije bio u formi ovu seriju, dosta je loše igrao, no nije bio niti potreban. Durant još uvek traži formu, no i u ovakvom stanju praktički samo sa šutom je bez problema trpao 20+ poena u ovoj seriji.

Spursi su imali dosta problema s Raketama. Prva utakmice je bila prava demonstracija moći za Rocketse. Izrešetali su ih izvana te pobedili sa gotovo 30 razlike. Nakon te utakmice mnogi su i otpisali Spurse misleći kako je njihovo vreme prošlo. No dok god imate Popa na klupi to se neće desiti. Iako je ostao bez vrlo bitnog Parkera Pop i Spursi su uspeli se vratiti iduću utakmicu. Predvođeni Leonardom sada su oni razbili Rakete sa 25 razlike i serija je bila opet na početku. Sjajnom momčadskom igrom iduću utakmicu anuliraju sjajnu Hardenovu veče i dolaze u vodstvo. Nakon toga Rocketsi su izjednačili seriju i to je bilo to od njih. U petoj najnapetijoj utakmici pobedu je doneo Ginobili sjajnom blokadom u produžetku na Hardenu, te se nakon toga Rakete nisu mogle vratiti. Bez Leonarda su ih totalno razbili na njihovom terenu i utakmica je bila gotova već u prvom poluvremenu.

Prediction : Warriors in 6

Iako imaju Popa na klupi povrede su ih ovaj playoff uništile. Parker je ispao za ostatak sezone zbog povrede mišića, ai njihov najbolji igrač, koji ima sjajan playoff, Leonard je isto u problemu. Vuče povredu kolena još iz regularne sezone, a sada mu je otišao i zglob. Iako je najavljeno da će sigurno igrati pitanje je u kakvom je stanju. Pop je majstor prilagodbe i verovatno će sniziti petorku za ovu seriju, dati puno više prilike Simmonsu koji je pokazao da na njega može računati. No Warriorsi jednostavno imaju previše oružja u svom arsenalu. Kada je na terenu death lineup retko koja ekipa ima odgovor na njihovu igru, a zapravo jedini koji im može pomrstiti planove je Pop. Razbijanje Raketa u zadnjoj utamkici više ide na dušu igračima Houstona, pogotovo Hardenu koji se nije ni pojavio na terenu. Tako da tu utakmicu ipak ne treba uzimati kao neko merilo, jer videli smo kako Spursi reagiraju kada ih netko razbije trojkama izvana, baš kao ti isti Rocketsi u prvoj utakmici. Čisto zbog Popa i nadanja da je Leonard barem na 80-90% dajemo im 2 pobede. Teško da mogu nešto više, iako bi voleli videti neko iznenađenje.

Key players :

GSW – Draymond Green

Iako imaju superzvezde Currya i Duranta ključni igrač bi mogao biti Draymond. Jako je nezgodan matchup za Spurse. Centri su im prespori da ga prate sve do trojke, a ako staviš Leonarda na njega onda je Durant slobodan. Igra fantastičnu postsezonu, a posebno je impresivan u obrani. Deli blokade kao od šale, krade lopte na sve strane, a doneo je i nekoliko pobeda u ovom playoffu (prva utakmica protiv Blazersa kada ih je u zadnjoj četvrtini primirio sa nekoliko blokada). Tako da se ipak odlučujemo za Greena kao ključnog igrača, jer sve radi po malo, a baš takvi igrači u ovakvim utakmicama donose pobede.

Spurs – Kahwi Leonard

Momak koji je već bio MVP Finala sad igra playoff života. U prvom krugu je konstanto dizao svoje playoff proseke i to je sve radio uz neverovatan postotak šuta. Izuzetno je efikasan u napadu, postao je prva Popova opcija, dok je u obrani i dalje jedan od najbolji. O njegovom zdravlju će ovisit i šanse Spursa u ovoj seriji. Svaka čast Popu, Aldridgeu i ostalima ali bez Kahwia bi ovo lako mogla biti još jedna metla za Warriorse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*