Kralj “zidara” NBA Lige

(Photo by Tim Warner/Getty Images)

Trade koji je uzburkao javnost ovo ljeto, je bio trade Westbrooka u Houston. Pitali smo se kako će to izgledati, kako će Harden i West funkcionirati zajedno u ekipi. Na prvi pogled, očekivanja su se ispunila. Početak je bio težak, Harden se u svom stilu ispucavao, a u jednom trentku imao je više ispaljenih trojki nego nekolicina ekipa. Kako je počeo pogađati te šuteve, Rakete su počele pobjeđivati.

Harden je pronašao formu, ali isto se ne može reći i za Westbrooka koji se dobrano muči u novoj ekipi. Nikako da se privikne na život s Hardenom, a brojke su mu uvjerljivo najslabije u karijeri. Na parketu često izgleda zbunjeno, baca lopte u aut, a bogami ne libi se šutirati. Iako mu baš i ne ide. Toliko mu ne ide da je Westbrook sa sinoćnjih 0/6 iza linije 7,24 postao najgori šuter za tri poena u povijesti Lige, sa najmanje 5 upućenih za tri poena po utakmici. Pao je na 21% iza linije 7,24, što su poražavajuće brojke.

Također, nakon još jedne triple double sezone, West je pao na samo 7,3 asista i 8 skokova, a jedina konstanta su mu izgubljene lopte. Zasada ih ima 4,5 u prosjeku, identično kao i prošle sezone. Činilo se kako neće funkcionirati, Harden i Westbrook su jednostavi tipovi igrača koji jako teško mogu igrati zajedno. West je praktički neupotrebljiv bez lopte, dok je Harden čovjek sa uvjerljivo najviše izolacija u Ligi. Kada je sveden na spot up šutera, onda se Westu dešavaju ovakve stvari. D’Antoni će morati poraditi na tome kako da ih uklopi, jer ovakve igre u playoffu jednostavno neće proći.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*