Pao rekord Jordanovih Bullsa

Pinterest

Warriorsi vode 3-0 u finalu Zapada i na korak su do novog, trećeg uzastopnog, velikog finala. No najnovija pobeda nad Spursima postavila je nove granice za NBA rekorde. Naime, ovo im je bila 249. pobeda u trećoj vezanoj sezoni, čime su prestigli rekord Jordanovih Bullsa iz perioda 1995 – 1998, koji su imali pobedu manje u tom trogodišnjem ciklusu.

ESPN

Desetkovani Spursi, iako domaćini, nisu mogli ozbiljnije da se suprotstvae timu sa najboljim učinkom u regularnom delu lige. Bez Tony Parkera, Khawi Leonarda, a sada i bez najnovije povređenog Davida Leeja, koji je u kolicima napustio meč, tima Gregga Popovicha osim velike borbenosti nije mogao ništa više. Meč je završen pobedom gostujućeg GSW-a 120-108.

Spursi su dobili prvu četvrtinu (33-29) i vodili dobar deo druge, ali to je bilo sve što su mogli, jer je GSW preuzeo dominaciju, i od kraja druge četvrtine rade seriju i stižu do velikog vođstva. Do pobede ih je vodio Kevin Durant sa 33 poena i 10 skokova, Curry je završio sa 21 poenom i čak 6 ukradenih lopti, a sada je postao i najbolji strelac u istoriji kluba kada su poeni u play offu u pitanju.

Sjajno je Durant odigrao ovaj meč, svojih 19 poena postigao je u trećoj četvrtini kada se lomio rezultat, a odlično je sarađivao i sa centrom svog tima McGeejem:

Kod Spursa je blistao Manu Ginobili ne samo zbog 21 poena koji je dao sa klupe, već i zbog majstorskog poteza kojim je zbunio Westa a publiku digao na noge:

Lamarcus Aldridge je meč završio sa 18 poena i 5 skokova, dok je Pau Gasol imao double double sa 12 poena i 10 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*