Superman dodaje novu dimenziju svojoj igri!

Zadnjih 13 godina Dwight Howard je bio klasični centar. Izuzetno snažan, odličan skakač i obrambeni igrač, a šut mu je bio najveća boljka. Iz igre ne pogađa 2 metra dalje od koša, a većinu karijere muči muku s bacanjima. Sada je došlo vreme lakših, pokretnih centara koji vole da šutiraju, a Dwight i slični centri polako izumiru.

Trener Bud ga je totalno zaboravio na klupi Hawksa u playoffu, nije ga skoro ništa koristio i Superman je odlučio nešto promeniti u svojoj igri. Nastupio je u emisiji The Jump i nedvojbeno rekao kako se želi pridružiti mlađoj generaciji centara Porzingisu, Lopezu i Townsu, odnosno da će ovo leto provesti vežbajući šut, tačnije šut za tri.

-“Ovo ljeto ću jako puno raditi… Imam jednog čoveka u Atlanti, radim s njim oko šuta za tri. Stvarno želim dodati taj šut u moju igru, što će sigurno biti čudno za videti. Navikli su me videti u reketu, no da bi igrao duže i produžio karijeru moram unaprediti svoju igru.”- rekao je Dwight.

Tako da u idućoj sezoni možemo očekivati totalni zaokret u njegovoj igri. Ovo je za njega drastična promena, jer trojku nije zabio još od 2015. godine, a čal 506 od 613 šuteva koje je uputio ove godine su bili u reketu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*