Petorka Bullsa rođenih u Chicagu

Chicago ili Vetroviti grad došao je na košarkašku mapu kada je pojavio Najveći Michael Jordan. Za njih su igrale legende kao Artis Gilmore, Nate Thurmond, George Gervin u pre Jordan eri, a svoj prvi naslov prvaka NBA lige su ipak uzeli dolaskom Najvećeg 1991. godine. S njim su uzeli i svih svojih 6 naslova prvaka, a do dan danas nisu se uspeli popeti na postolje.

No da svi igrači poreklom iz Chicaga igraju u svom rodnom gradu, sigurno bi bili favoriti za osvajanje. Ovo bi bila moguća petorka koju bi mogli složiti od igrača iz Chicaga!

Poziciju playmakera bi zauzeo nikad prežaljeni bivši i najmlađi MVP lige Derrick Rose. Bullsi su ga sretno dobili na draftu, kada su sa gotovo minimalnim šansama dobili prvi pick. Domaći dečko se s osmehom na licu vratio u svoj grad i odmah je pokazao šta može. 2011. godine uzima MVP nagradu, postaje najmlađi igrač ikada koji je uzeo tu titulu, te prvi MVP trofej još od Jordana. Imali su najbolji score lige, no nesretna povreda u playoffu je udaljila Rosea s terena. Nikada se više nije vratio isti i s tim su šanse Bullsa za ponovni naslov pale u vodu. No kada je bio u pravoj formi (čitaj zdrav) Rose je bio nezadrživ i ovde sigurno zauzima mesto playa.

S njim bi uparen bio momak koji se nedavno i vratio u svoj grad, a to je Dwayne Wade. MVP Finala dok je igrao u Heatu došao je na zalasku karijere no i dalje pruža solidne partije. Da je u svom primeu igrao ovde on i Rose bi činili možda i najekplozivniji i najdinamičniji duo na bekovsim pozicijama u NBA ligi. Nažalost svoj povratak u rodni grad neće pamtiti po puno dobrih stvari, no da je barem malo ranije potpisao, stvari su se mogle drugačije odigrati…

Krilne pozicije bi bile popunjene mladim snagama, Jabari Parkerom i Anthony Davisom. Može se reći da i ovaj dvojac ima dosta problema s povredama, a posebno za Parkera. Pokazao je da može biti jedan od boljih krila lige, no još jedna nesretna povreda ga je udaljila s terena. Davis je možda i najveći potencijal u ligi, svake godine napreduje svetlosnom brzinom i sigurni smo da ga svaka ekipa u NBA želi na svom rosteru.

Na kraju centarsku poziciju i petroku bi zaokružio Jahilli Okafor. Napadački talentovan centar Netsa još uvek nije pokazao svoj puni potencijal. Previše se gubi u obrani, no u ovoj petorci pored Davisa i Parkera mogao bi se fokusirati samo na napad. A tamo je iznadprosečno dobar.

Ne treba zaboraviti ni Andrea Igoudalu, koji je po drugi put osvojio prsten sa Warriorsima. Pre dve godine je ovaj igrač neočekivano bio MVP finala.

Ova petorka bi bila jako opasna, neverovatno atletična i dinamična. Parker bi pored Wadea i Rosea imao jako puno prostora, dok bi Davis i Okafor odlično širili reket. Obranu bi naravno držao Davis, a svi osim Okafora u ovoj petorci su solidni obrambeni igrači. Playoff bi sigurno bio zagarantiran, a možda čak i nešto više…

 

1 Trackback / Pingback

  1. Obrva: Cicago je košarkaška Mecca! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*