Košarkaški genije i X faktor Pelicansa

Pelicansi su napravili break u Portlandu. Dobili su favorizovane Blazerse 97 – 95, uz raspucanog ‘Obrvu’ jedan od junaka ove pobede bio je Jrue Holiday. Blokirao je šut 6 sekundi do kraja i tako onemogućio Blazersima da se vrate i  donio Davisu prvu pobjedu u playoffu.

Početak meča je bio izuzetno nervozan za obje ekipe. Završilo je samo 21-18 za Pelicanse i neubičajeno malo poena. U drugoj dijelu igrači su se malo opustili i počeli su pogađati, a to su iskoristili Pelicansi. Poveli su 9 razlike na poluvremenu, a nakon odmora su nastavili s dobrim igrama. U jednom trenutuku su imali čak 19 poena prednosti i činilo se  kako će razbiti Blazerse pred njihovim navijačima.

No momci iz Oregona se nisu htjeli osramotiti pred domaćom publikom i preokret je mogao početi. Stigli su Pelicanse, potpuno izbrisali deficit koji su imali, a manje od minute prije kraja utakmice McCollum je pogodio trojku s kojom su stigli na samo -1. No Davis ima mirnu ruku s linije bacanja, a nakon toga već spomenuti Holiday blokira Connaughtona na 6 sekundi do kraja. Nakon time-outa Blazersi su pokušali doći do šuta za tri poena, no nisu uspjeli i Pelikani su “poletjeli” do breaka.

Davis je bio fantastičan, slično kao i u regularnoj sezoni. Ubacio je 35 poena, dodao 14 skokova i udario je 4 blokade, a sjajan je bio i junak Holiday sa 21 poenom.

X faktor Pelicansa

Čini se da će u ovom play off ogledu, i eventualnom nastavku putešetvija u doigravanju za tim iz New Orleansa pravi X faktor predstavljati iskusni play Rajon Rondo.

Ubacio je samo 6 poena, no ostvario je čak 17 asistencija, a Davis je bio oduševljen sa svojim playmakerom. -“Cijelu noć je ostao budan i gledao je film (sažetke utakmica Blazersa). Jednostavno je znao sve njihove akcije i rekao nam što trebamo raditi. Kako je igrao danas, to je nevjerovatno.”- rekao je Davis.

Podsetimo Rondo je sa Celticsima već uzeo jedan prsten 2008, a prošle sezone je u dresu Bullsa zablistao upravo u play offu kada je pokazao sve svoje košarkaško umeće:

>> Vintage Rondo…

Rondo je u finišu regularnog dela sezone odigrao nekoliko odličnih mečeva, i gotovo svaki drugi meč imao je dvocifren broj asistencija, na kraju je sa 8.2 asistencije bio četvrti asistent lige. Rekord sezone protiv Brooklyna ostvario je u decembru kada je upisao 25 uspešnih dodavanja:

Košarkaški Gandalf i njegovih 25 čarolija

S druge strane bekovski par Blazersa je malo zakazao. Naviknuli smo na puno bolje igre od njih. Lillard je meč završio sa 18 poena, no šutirao je samo 6/23 iz igre. McCollum je dodao 19 poena, a Nurkić je ostvario double double sa po 11 koševa i skokova.

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Okrnjeni Kelti otvaraju dan,nakon toga repriza prošlogodišnje prve runde - Ostatak Sveta
  2. Cavs vs Warriors: Put do finala 2018 - KOS magazin
  3. Novi plan u LA-u - Ostatak Sveta
  4. "Imate 5 minuta za ponudu, ili odlazim" - Ostatak Sveta
  5. Portland Blazers 2017 - 2018: Čvrsti momci i sjajni trojac bez podrške - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*