Recap dana: Vlade i Wolvesi pobednici drafta!

Burno je počelo na trade pijaci. Već u početnim danima tradea, dresove su promenili Dwight Howard, Brook Lopez, D’Angelo Russell, a mnogo je spekulacija oko daljih potencijalnih tradeova.

Sinoć je održan draft… Klubovi za sada izražavaju zadovoljstvo, posebno zadovoljni mogu biti navijači Phile i Lakersa, koji sada već imaju posložene vrlo talentovane ekipe. Pitanje je kako će treneri to uklopiti i rezultatski… Sve vesti oko drafta možete pogledati OVDE.

23 Jun, 2017

  • Iako je Bolden izrazio želju da se odmah preseli u NBA ligu, Colangelo je izjavio kako će svi europski prospekti ostati u Europi još godinu dana. Ukoliko Bolden ipak ode u Sixerse Zvezdi će pripasti obeštećenje od 650.000 $

  • Zasada ništa od tradea Paula Georgea. Gotovo sve ekipe su probale, no Pacersi nisu bili zadovolnji niti s jednom ponudom. Predsednik Pacersa je izjavio kako je Georgeova izjava da želi napustiti Pacerse došla u najgore vreme. Kako želi u Lakerse malo ekipa je voljno riskirati, jer postoji šansa da će samo “rentati” Paula na jednu sezonu. Zasada ništa od tradea i kako se čini George će ostati u Indiani još jednu sezonu.

  • Poslovanje Kingsa počinje dobiti smisao. Nakon trade Cousinsa svi smo bili u čudu šta to Divac radi, no posle sinoćnjeg drafta stvari su ipak malo jasnije. Dobili su najbržeg igrača na draftu, sjajnog De’Aarona Foxa, a uz to su pokupili i još 2 odlična mlada igrača. Sada se njihova petorka čini jako potentno i samo se čeka Bogdanovićev dolazak. -“Jako sam zadovoljan zbog toga što smo doveli izuzetno talentovane igrače koji će se sjajno uklopiti u ono što pokušavamo da napravimo u našem timu.”- kaže Divac. Osim Foxa uzeli su i NCAA šampiona Justina Jacksona koji je pokazao sjajne igre na Finalnom Turniru, te Harry Gilesa mladu zvezdu kojoj su zasada povrede usporile razvoj. Odličan početak sezone za Divca i Kingse koji se izgleda polako vraćaju na stare staze slave.

  • Osim Aldridgea Spursi su bili u pregovorima oko tradea još jednog igrača. Danny Green je bio meta Cavsa, no zasada ništa od dogovora. Bilo je priče da su ponudili Aldridgea koji je navodno nezadovoljan u San Antoniu za Porzingisa, no Knicksi su to odbili.

  • Jokić je dobio novog suigrača pod košem. Stretch četvorka Trey Lyles je stigao u Colorado. Projekat s Plumleem nije uspeo i Nuggetsi su se okrenuli novom rešenju. Za njega su dali svoj 13. pick koji je na kraju ispao potentni bek Donovan Mitchell. Uz Lylesa dobili su još jednog centra, sa 24. mesta je stigao Tyler Lyndon.

  • Mega nastavlja pisati istoriju. Po treći put u poslednje četiri godine, Mega ima tri igrača koji su izabrani na draftu. Sinoć je kao 49. picka Denver izabrao Vlatka Čančara, Knicski su izabrali Ognjena Jaramaza sa 58. pozicije, dok je Alfu Kabu sa 60. mesta birala Atlanta Hawks:

VELIKI TRADE! Da, saga o Jimmy Butleru i Bullsima je završena. U velikom dealu, Butler je napustio Bullse i pojačao redove Minnesote, došavši tako kod svog nekadašnjeg trenera Thibodoa. U suprotnom pravcu krenuli su sophmore Chris Dunn, bek Zach Lavine i 7. picka Lauri Markkanena sa Arizone.

  • U Lakersima ne kriju zadovoljstvo. Lonzo Ball ostaje kući, Lakersi su ga izabrali kao 2 picka drafta, potom su kao 27 picka izabrali Kylea Kuzmu. Lakersi su imali pravo izbora 28 picka, Tony Bradleya, ali su ga prosledili u Utah u zamenu za 30 i 42 picka, Josha Harta i Thomasa Bryanata.

22 Jun, 2017

  • Cavsi zasada ne uspevaju u svojoj nameri da pojačaju ekipu. Hteli su dovesti Butlera ili Georgea kako bi priključili još jednog Allstara Lebron i Irvingu no niti Bullsi ni Pacersi nisu zaintersirani za Kevina Lovea. Naime, on je trebao biti glavni igrač oko kojega bi se slagao trade, no ponuda jednostavno nije dovoljno dobra. Butler je na kraju izjavio kako ipak želi ostati u Bullsima, a George je već izrazio želju da dođe u Lakerse. Zasada ništa od pojačanja za Cavse.

  • Nakon što su si priskrbili prvi pick drafta od Bostona, Sixersi žele još. Pokušati će dobiti još jedan pick u prvoj rundi. Nude 2 picka druge runde, 36. i 39. izbor ukupno kako bi dobili pick oko 20-og mesta. Pretpostavlja se kako bi mogli uzeti Harry Gilesa ili Ivana Rabba. Giles je bio srednjoškolska superzvezda, no povrede su mu dosada krojile karijeru. Talenat i potencijal su tu, no pitanje je može li ostati zdrav. Svakako se isplati potrošiti pick oko 20- og mesta na njega.

  • Spursi su inače majstori pronalaska sjajnih igrača jako niskim pickovima, no ove godine bi se oprobali s nekim višljim pickom. LaMarcus Aldridge nije oduševio u ovogodišnjem playoffu i sada su ga odlučili staviti na trade block. Prema informacijama traže Top 5 pick s ovoga drafta u razmenu za ovog Allstar krilnog centra.

  • Sunsi aktivno pokušavaju doći do Allstara. Osim što su u priči oko Porzignisa, također su se umešali oko druge dve najveće zvezde prelaznog roka- Butlera i Georgea. Nude svoj 4. pick uz dodatak nekog od igrača u zamenu za Allstara.
  • Nakon što su objavili kako je DeAndre Jordan na trade bloku, Clippersi su izgleda pronašli njegovu zamenu. Počeli su pregovore s Pistonsima oko Andre Drummonda. Praktički isti igrač kao Jordan, samo nešto mlađi. Ovo se ne čini kao baš logičan potez Clippersa.

  • Zen Master je objavio kako je Porzingis definitivno na izlaznim vratima kluba. Sukob je počeo kada se Kristaps nije pojavio na završnom sastanku Knicksa, a nakon toga su počele stizati ponude. Uz njega klub će gotovo sigurno napustiti i Carmelo Anthony

  • Nakon što je Butler izjavio kako želi u Cavse, odlaskom Gilberta Lebron bi isto mogao dići sidro za 2 godine. To nije dobar znak i Bulter se polako predomišlja. To bi volio iskoristiti njegov bivši trener Tom Thibodeau i dovesti ga u Wolvese. Prema informacijama dali bi za njega kombinaciju igrača i pickova, jer samo 7. pick koji imaju nije dovoljan za Bullse.

  • Rocketsi bi dvojac iz Clippersa, javlja Marc Stein, ali to nije sve, na meti su još dva free agenta – Kyle Lowry i Paul Millsap:

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Mock draft 2017.! - Ostatak Sveta
  2. Dvojac iz Clippersa postaju free agenti! - Ostatak Sveta
  3. Wade se vraća kući? - Ostatak Sveta
  4. Minnesota Timberwolves 2017-2018: Raspad Vučje jazbine - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*