The FEDS are coming!

CSN Philly

Sinoć je u Barclay Centru održan NBA draft. Sve ekipe osim Cavsa su imale izbor na draftu, a kao i inače neke su prošle odlično, dok neke sigurno neće biti zadovoljni s pickovima. Naravno još je rano za prognoze, no ipak možemo na neki način oceniti izbor ekipa. Ovde ćemo proći 5 ekipa koje su po našem izboru imale najuspešnije veče.

Philadelphia 76ers

#1 – Markell Fultz

#25 Anzejs Pasecniks

#36 Jonah Bolden

OCENA   5+

Sixersi su došli do prvog picka i naravno uzeli najboljeg igrača Markella Fultza. Nije bilo dileme oko ovoga izbora, on je tačno što Sixersima u ovom trenutku treba. Odličan napadački bek s raznovrsnim arsenalom koji će se odlično slagati s prošlogodišnjim prvim pickom Simmonsom. Process je doneo neverovatno potentnu ekipu koja će za koju godinu sigurno biti u najužim pričama za naslov prvaka. No osim Fultza Philla je odlično potrošila i ostale pickove. Prvi sledeći je izabran Anzejs Pasecniks, Litavac koji  nedoljivo podseća na zvezdu Knicksa Kristapsa Porzingisa. 216cm visoki centar koji je neverovatno pokretan za svoju visinu, a diči se i vrlo mekanom rukom. Stvar koja će zaintrigirati svakog skauta, pa tako i Sixerse. Mogao bi se razviti u odličnog igrača i biti sjajan komplement Embiidu, Holmesu i Šariću pod koševima. Zadnji pick su potrošili na nama poznatog Jonaha Boldena. Naslednik Jokića i Šarića kao najbolji mladi igrač ABA lige je pokazao sjajne stvari u FMP-u ove sezone. Igrao je i na jakom UCLA sveučilištu te bi od prvog dana mogao biti bitan faktor u ekipi Sixersa.

Minnesota Timberwolves

#16 Justin Patton

Trade

Wolvesi – Jimmy Butler;  16. pick

Bulls – Zack Lavine, Kris Dunn, 7.pick

OCENA   5+

Iako su imali samo jedan pick Wolvesima čista petica zbog tradea. Doveli su Allstara i odlično zaokružili i ovako jako potentnu ekipu. Jimmy je već surađivao s Thibsom i to je u Bullsima odlično izgledalo, praktički postao je Allstar zbog njega. Sigurno smo kako će nastaviti u istom tonu. Sada je trojac Towns, Wiggins, Butler jedan od najjačih u ligi i slobodno možemo reći da su ovim tradeom postali playoff ekipa. Wolvesi su prošle godine bili ekipa koja je izgubila najviše utakmica u kojima su vodili, no s Butlerom će se to sve promeniti. Jedan je od najboljih finišera u ligi, doneo je već nekoliko pobeda Bullsima u ključnim trenutcima, a uz to je jedan od najboljih obrambenih lige, te će s Rubiom činit odličnu back court liniju. Kada im leđa još čuva Towns koji je neverovatno pokretan i sjajan bloker Wolvesi kandidiraju za jednu od najbolji obrana lige. 16. pickom su još dobili i bonus u Justinu Pattonu, odličnom pokretnom centru koji će se sjajno uklopiti. Ima sjajne fizičke predispozicije, odličan je bloker te verujemo kako odmah biti odlična zamena za Townsa, a kod Thibsa će samo usavršiti svoje obrambene sposobnosti. Odličan draft za Wolvese koji su preko noći postali legitinim playoff kanididat, a za koju godinu i siguran contender.

Sacramento Kings

#5 De’Aaron Fox

#15 Justin Jackson

#20 Harry Giles

#34 Frank Mason

OCENA   5

Kingsi su imali sjajnu veče. Napokon se počela nazirati Divčeva vizija ove ekipe koja je praktički preko (draft) noći postala sjajan skup mladih igrača. Već krajem  prošle sezone su se počele nazirati bolje igre Kingsa, pogotovo prošlogodišnje picka Skala Labiseirrea, dok su i ostali dali svoj doprinos. Ove godine su birali stvari koje im najviše fale i nisu mogli bolje proći. Fox je neverovatno brz bek, stilom i igrom neodoljivo podseća na Johna Walla. Iza njega je sjajna NCAA sezona s Kentuckyem, a jedina stvar na kojoj će morati poraditi je šut. Kada to popravi usudimo se reći da imamo franšiznog playmakera. Obavili su i trade s Blazersima, isprva se činilo kako nema smisla, no posle pickova videli smo u kojem smeru ide Divac. Jackson je NCAA šampion, sjajan obrambeni igrač koji je ujedno i najbolji šuter Tar Heelsa. Pokazao je sjajne stvari na NCAA turniru, limitirao je Monka  u utakmici protiv Kentuckya dok je na drugoj strani zabio sve što je trebalo. Krilo i bek su bile najkritičnije pozicije Kingsa a sada su ih rešili u velikom stilu. Nadalje su uzeli Gilesa koji je u srednjoj školi bio top prospekt, no povrede su mu dosta usporile razvoj. Na 20. mestu se itekako isplati probati s Harryem jer ukoliko sanira sve povrede mogao bi biti odličan starter, možda i rubni Allstar. Zadnji pickom su uzeli vođu Kansasa Franka Masona koji je svake sezone u NCAA pokazivao veliki napredak. Iskusan igrač, u stanju pomoći od prvog trenutku, što znači da Collinsom više nije potreban u Kingsima te su rešili problem back up playa iza Foxa.

Charlotte Hornets

#11 Malik Monk

#40 Dwayne Bacon

OCENA   5-

Možda i najsretnije ekipa sinoć su bili Hornetsi. Tradeali su Bellinelia i bio im je potreban šuter, a dobili su možda i najboljeg na draftu. Po nekim prognozama i top 5 pick Malik Monk je pao sve do 11. mesta i Jordan nije puno dvojio koga da izabere. Neverovatno brz prvi korak, igrač koji je ubacio najviše poena iz tranizcije u NCAA i osobno najdraži igrač s ovog drafta (možda subjektivno pišem analizu ove ekipe, no Monk me je oduševio u gotovo svim utakmicama koje sam ga gledao u NCAA). U drugoj rundi su došli do Dwaynea Bacona. Combo beka koji će biti sjajna zamena Kembi Walkeru, poziciju koja im je najviše štekala prošle sezone. Sessions je bio povređen i pitanje je u kakvom će se stanju vratit, a Bacon je ekplozivan bek koji ima poene u svojim rukama. Uz to poseduje odlične fizičke predispozicije tako da verujemo kako može postati odličan obrambeni igrač. Idealna zamena za Kembu i sjajan draft za Hornetse.

Golden State Warriors

#38 Jordan Bell

OCENA   5-

Nisu imali picka na ovom draftu, no ponovili su praksu iz prošlih godina i kupili su 38. izbor,  te ga sjajno iskoristili. Jordan Bell je undersize centar koji je strašan obrambeni igrač. Oduševio je na NCAA turniru kada je polepio igrače Kansasa i ubilježio 8 blokada. Bio je na rubu triple double učinka i glavni čovek u izbacivanju favorita. Prije drafta uspoređivali su ga s Draymondom Greenom, što je dovoljan pokazatelj kako su dobro Warriorsi prošli. Iako nema niti blizu napadačku igru kao Green, pogotovo što se tiče vizije, Bell je izvrstan obrambeni igrač koji može čuvati gotovo sve pozicije na terenu. Baš kao Green.

 

 

12 Trackbacks / Pingbacks

  1. Recap dana: Vlade i Wolvesi pobednici drafta! - Ostatak Sveta
  2. Dvojac iz Clippersa postaju free agenti! - Ostatak Sveta
  3. Što to uradiše Bikovi? - Ostatak Sveta
  4. Raspad u Clevelandu? - Ostatak Sveta
  5. Teodosić odlučio? - Ostatak Sveta
  6. Zen Master na izlaznim vratima Knicska?! - Ostatak Sveta
  7. Simmons: Spreman sam da budem na vrhu! - Ostatak Sveta
  8. Najava sezone 2017/18 Atlantic - Ostatak Sveta
  9. Slučaj gospodina 'Svestranog' - Ostatak Sveta
  10. Philadelphia 76ers 2017-18 Proces u završnoj fazi - Ostatak Sveta
  11. Philadelphia 76ers 2017-18: Proces iznedrio ROYa, All Star-a, play off - Ostatak Sveta
  12. Sad ili nikad! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*