Eurobasket 1/8 finala: Belinelli i Talijani lagano s neprepoznatljivim Fincima

Dva ugodna iznenađenja grupne faze, Italija i Finska su odmerila snage u trećoj utakmici osmine finala. Messina je sjajno posložio talijansku ekipu, iako su imali dosta problema zbog otkaza. Domaćini Finci su skinuli i Franzuce i Grke na svom putu u grupi, a dobili su i novu zvezdu u Markkanenu.

Talijani su počeli neverovatno. Ovo je bila najbolja četvrtina dosada na prvenstu i sumnjamo da će ih itko nadmašiti. Prvi promašaj za tri poena je stigao pola minute prije kraja četvtine, a to je bio ukupno drugi šut koji su Talijani promašili u četvrtini! Gađali su trojke 6/7, Belinelli i Melli su pogodili po dvije trojke, obojica naravno bez promašaja. Tako da su Finci još i dobro prošli s -13 u prvoj četvrtini.

Nakon odmora stvari su se malo smirile, Talijani su napokon počeli promašivati, ali sada su problem bili Finci koji nikako nisu mogli ući u dobar ritam. Dobro je igrao Wilson koji je vezao nekoliko poena, no igra Finske nikako nije bila na razini. Markkanen je igrao očajno, ubacio je samo 2 poena u 9 minuta, a osim Wilsona Salin je bio solidan s nekoliko cuteva i ubacio je 11 poena. Kod Talijana Belinelli i Datome su bili previše za Fince. Marco je ubacio 14 poena uz samo jedan promašen šut, a Datome je radio nereda sa svojim fadeaway šutevima i završio na 13 poena.

Nakon poluvremena nastavilo u sličnom tonu. Talijani više nisu pogađali kao prije, no usporili su tempo i odigrali odličnu obranu. Finci se nikako nisu snašli, previše soliranja kroz čitavu utakmicu nisu igrali svoju igru. Lopta nije kružila, Kopponen i Wilson su carinili loptu, a Talijani su potpuno uštopali Markkanena ubacio je još samo 2 poena do kraja, do je najbolji strelac Finaca u prvom delu Salin ubacio još samo 1 poen.

Kod Talijana je Belinelli završio na 22 poena, dok Datome je ostao na svom učinku iz prvog dela. Melli je napokon nešto odigrao u ubacio je 10 poena uz 5 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. Eurobasket, 1/8 finala: Dončić kao Bodiroga, očerupani petlovi! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*