Noć u kojoj su zmajevi oduvali furiju!

FIBA

Kakva predstava Slovenaca, kakva timska igra, i kakvo razbijanje do sada moćnog tima Španije. Španci su na ovom meču delovali potpuno nemoćno i izgubljeno, a ekipa Igora Kokoškova demonstrirala je do sada neviđenu šutersku izvedbu. Od 25 pokušaja pogodili su čak 14 trojki, a nakon dobrog prvog poluvremena, furiozno su odigrali u nastavku i poptuno potopili Špance. Na kraju je bilo +20, 92 – 72 za Sloveniju.

Sa po 15 poena najefikasniji bili su Goran Dragić (uz 6 asistencija) i Randolph, a konstantno sjajnom Luki Dončiću falile su 2 asistencije za triple double! Imao je 11 poena, 12 skokova i 8 asistencija.

Prepelič je dodao 13 a Vidmar 12 poena. Kod Španaca Pau Gasol je imao 16, Rubio 13 i Marc Gasol 12 poena, uz 10 skokova.

Utakmica je rešena početkom treće četvrtine kada su Slovenci uspeli da steknu dvocifrenu prednost, a postepeno su je uvećali, da bi maksimalno vodili i sa +21. Ovo je prvi put da Slovenija osvaja medalju na jednom takmičenju od svog osamostaljenja. Njen dosadašnji najbolji plasman na EP je bio četvrto mesto 2009. godine.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Eurobasket 2017: Detronizacija furije, povratak stare dobre košarkaške - Ostatak Sveta
  2. Eurobasket 2017: Srbija uzvratila Rusima, imamo "naše" finale - Ostatak Sveta
  3. Eurobasket, 2017: Košarkaška simfonija s Balkana - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*