Eurobasket 2017: Srbija uzvratila Rusima, imamo “naše” finale

Eurobasket nam je počeo 31. augusta. Ovaj puta u novom sistemu sa najviše ekipa dosada, a prvi deo turnira je podeljen na 4 države. Iako je ovo trebao biti jedan od najjačih Eurobasketa u poslednje vreme, silni otkazi su oslabili gotovo sve reprezentacije koje su prošle na završni turnir.

Svi ovoletnji “izdajnici”

Prvi favoriti su Španci koji dolaze sa dva para braće pod koševima, Gasol i Hernangomez. Tu su još iskusni bekovi Rodriguez i San Emeterio, a igrom će dirigirati novi član Utah Jazza Ricky Rubio. Srbiji fali gotovo čitava petorka, no njihova snaga je u kolektivu, a i ostalo je dovoljno kvalitetnih igrača kao Bogdanović, Marjanović i Kalinić da bi se mogli upustiti u ozbiljnu borbu za medalje.

Iz sene napadaju Latvijci koji su u punom sastavu sa braćom Bertrans i novom zvezdom Knicksa i NBA lige Kristapsom Porzingisom. Uz njih tu su i naši Crnogorci sa sjajnom centarskom linijom Vučević-Dubljević i Hrvati koji idu na Nba pogon Šarića i Bogdanovića. Predstaviti ćemo sve grupe i reprezentacije, te se pozabaviti rotacijom i šansama svih ekipa na ovom nažalost dosta oslabljenom Euru.

Rezultati i izveštaji – prva faza po grupama:

Nakon prvog kruga, u dva dana, odigrani su i mečevi osmine finala, evo svih rezultata i izveštaja:

Eurobasket, 1/8 finala: Srbija teško, Slovenci se prošetali, Hrvatska i CG idu kući

U 1 / 4 finala gledali smo sigurnu Španiju, potom lepoticu turnira između Letonije i Slovenije, još jednu demonstraciju timske košarke i odbrambene filozofije Aleksandra Đorđevića:

Eurobasket, 1 / 4 finala: Lider hordi, Dragon i slovenačko čudo!

A potom, još jednu lepoticu, u režiji Slovenije u prvom polufinalnom meču kada je pregažena Španija:

Noć u kojoj su zmajevi oduvali furiju!

U drugom polufinalu Srbi su se odličnom timskom utakmicom revanširali Rusima za poraz u grupi. Tako smo dobili prvo jugoslavensko finale u istoriji!

Bogdanove ‘horde’ stigle do medalje!

Ovaj Eurobasket izbacio je i neke nove junake, mlade košarkaške koji iako još nisu doživeli svoju klupsku zrelost, pokazuju da su lideri svojih nacionalnih timova:

Ja sam Dončić, Luka Dončić!

Momak o kojem priča ceo svet!

Spremni smo za Špance!

Nasmejana braća koja seju teror na Eurobasketu

Gruzijski ‘brzi voz’

Čovek sa ‘dozvolom za ubijanje’

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Finale Eurobasketa: Klemen upalio šampionski kremen! - Ostatak Sveta
  2. Eurobasket, 2017: Košarkaška simfonija s Balkana - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*