Svi ovoletnji “izdajnici”

Bliži nam se Europsko prvenstvo, do njega ima još nešto manje od 7 dana, a kao i svake godine većina reprezentacija neće ići na turnir u punom sastavu. Otkazi su postali sastavni deo ovih turnira, a osim toga i povrede su krojile neke ekipe. Praktički nema ekipa na turniru koja neće biti oslabljenja za neigranje barem jednog ključnog igrača, a ovde ćemo pregledati sve momke koji neće nastupiti na europskoj smotri.

U prvu kategoriju možemo smestiti igrače koji su otkazali nastup zbog “više sile”. Bilo to da individualno treniraju ili još uvek nisu potpisali ugovor, ovi momci neće braniti boje svoje zemlje na turniru. Druga su naravno povrede, koje isto imaju vrlo bitnu ulogu kod sklapanja ekipa. Možemo krenuti od naših igrača, najveći hendikep za Srbiju je svakako neigranje Jokića koji se odlučio na individualne treninge. Naravno još uvek je mlad, pa je donekle njegova odluka još i razumljiva. Osim Jokera Bjelica je i dalje povređen, a otpao je i Marko Simonović i verovatno Nemanja Nedović. Obojica su pokupili povrede na pripremama, te iako nije ništa ozbiljno morati će propustiti Euro. Iako se Nedović dobro oporavlja i prilično je siguran za Euro, Srbija je doživela još jedan puno veći udar. Otkazao je i Miloš Teodosić te njega neće biti na završnom turniru.

Selektor Đorđević objavio spisak!

Osim Srba i Hrvati će biti dosta oslabljeni. Gotovo čitava centarska linija je otkazala, Zubac, Žižić i Bilan neće nastupiti, dok je svoj nastup otkazao i Mario Hezonja. No za njih važi ista stvar kao i za Nikolu, pred njima je čitava karijera i dosta nastupa za “Lijepu našu” tako da ove poteze ne treba osuđivati. A kako su igrali na pripremnim utakmicama, čini nam se kako će se Hrvati ipak i bez njih znati snaći.

Hrvatska na NBA pogon

Čovek koji je možda napravio i najveću glupost je Nikola Mirotić. Iako je bio na spisku reprezentacije, te zbog njega nije pozvan Serge Ibaka, Nikola je odlučio otkazati Scariolu te ne nastupiti na Euru. Razlog je bio taj što još uvek nema NBA ugovor te se želi na to fokusirati. Osim Mirotića veliki hendikep je bila u povreda prvog beka Sergia Llulla. Njemu je “propalo” koleno na pripremnoj utakmici protiv Belgije te ga čega duga pauza, gotovo 9 meseci bi mogao biti izvan terena. Uz njih je tu i Jan Vesely kojemu ovoga leta treba odmor, te će Češka biti bez svog najboljeg igrača.

Mirotić izneverio još jednu reprezentaciju!

Francuzi su možda reprezentacija koja ima najveći hendikep. Trojica najboljih igrača neće nastupiti na Euru. Parker se povredio u playoffu i njega nema skoro do Nove godine, Batum se želi odmoriti ovo leto, a Gobert je pokupio povredu u playoffu te ne želi pogoršati svoje stanje pred novu NBA sezonu. Osim ovog trojca povredio se i Louvergne na pripremnoj utakmici, te je i on otpao.

Francuzi oslabljeni na EP!

Nagradu za najgluplji potez priprema svakako pripada talijanskom reprezentativcu Danilu Galinariu. On se povredio u potpuno nebitnoj utakmici protiv Nizozemaca, tako što je udario šakom protivničkog igrača te tako slomio ruku i izbacio sebe s Eura.

Ekstreman potez su povukli Turci. Nakon što su hapsili Kantera i vijali ga po svetu, Iliyasova je odlučio uzeti slobodno leto i propustiti Euro. Kaženjen je tako što mu je ekspresno oduzet turski pasoš i državljanstvo. Tako Turci rešavaju probleme s “umorom” i “povredama”.

I glavni bek Hawksa Dennis Schroeder je otkazao svoj nastup, a dosta oslabljeni će biti i Ukrajinci kojima je jedini stranac Pooh Jeter otpao zbog povrede, a isto tako je opao i bivši NBA igrač Kyrilo Fesenko.

Gledajući sve ove momke možemo reći kako će ovaj Euro biti dosta oslabljen. Od svih ovih igrača bi s mogla napraviti sjajna ekipa koja bi sigurno bila kandidat za osvajanje Eura.

No iako nema Llulla prvi favoriti su Španci predvođeni braćom Gasol, Srbi su i dalje jaki usprkos otkazima, a jedino za Francuze možemo reći da su ispali iz kruga favorita zbog povreda i otkaza.

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Grci ostali bez najboljeg igrača! - Ostatak Sveta
  2. Grci: "Povreda je lažirana!", NBA: "Sve je po protokolu" - Ostatak Sveta
  3. I Gruzija bez kapitena? - Ostatak Sveta
  4. EP 2017 - Ostatak Sveta
  5. EUROBASKET 2017 - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*