Hrvatska na NBA pogon

Nakon Francuza (92-87) sinoć je pred Hrvatima pala i reprezentacija Litvanije (82-80). Iako su u pitanju pripremni mečevi, izbornik Aco Petrović znatnu je minutažu dao svojim najvećim zvezdama, Dariu Šariću i Bojanu Bogdanoviću, a oni su mu vratili sjajnim partijama. Šarić je meč završio sa 28 poena i 9 skokova, za 26 minuta, dok je Bogdanović postigao 21 poen za 31 minut. Simon je dodao 11 poena i 6 asistencija. Kod Litvanaca najefikasniji bili su Kuzminskas sa 21 i Valanciunas sa double doublom – 12 poena i 11 skokova.

Hrvatska je vodila skoro čitav meč, na poluvremenu je imala + 7, a početkom treće deonice je to povećala i na dvocifrenu prednost. Ta se prednost istopila do kraja meča, no 43 sekunde do kraja Šarić trojkom odlepljuje Hrvatsku na plus 6 (81-75), što se činilo dovoljnim za pobedu. No drama tek počinje. Kuzminskas pogađa za 2, potom i za 3 nakon što Šarić gubi loptu, a nakon što i Popović gubi loptu Litvanci imaju napad za pobedu no ne koriste to. Popović pogađa samo jedno slobodno u novom napadu, i stoji 82-80, a Litvanci maše pokuašj iz igre (Maciulis) odnosno sa linije slobodnih bacanja, nakon faula (Valanciunas), i Hrvatska pobeđuje.

Hrvatska je pokazala da u Bogdanoviću i Šariću ima sjajan duet. Kada su raspoloženi njih dvojica su nezaustavljivi. No, brine forma drugih igrača, osim Simona na ovom meču nije bilo onih raspoloženih. Kapiten Ukić nije bio ni u zapisniku, a ekipa Ace Petrovića pokazala je da je tanka pod koševima što će predstavljati veliki problem ovom timu.

1 Trackback / Pingback

  1. Svi ovoletnji "izdajnici" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*