Beli bira – kod zemljaka ili kod ljubitelja ‘narodnjaka’?

Instagram.com/Beli.88

Prema pisanju ‘Sportanda’ Nemanja Bjelica, koji ovoga leta postaje ograničeni slobodni agent, mogao bi promeniti sredinu, a za njega su zainteresovana dva kluba – Sunsi i Jazz.

Bjelica je tokom F4 Evrolige boravio u Beogradu gde je bio u društvu Donovana Mitchela koga je nazvao rookijem godine u NBA. Dodatno, Ricky Rubio sada play Jazza sa kojim je Bjelica postao sjajan prijatelj dok su igrali u Wolvsima upitao se na svom profilu – “Saigrači sledeće godine?”. Rubio i Bjelica se sjajno slažu i van parketa, a priča se da sjajni Španac obožava narodnjake na koje ga je navukao njegov drugar.

Utah u capu pred narednu sezonu ima nešto manje prostora nego Phoenix. Sunsi će imati više prostora za izdašniju finansijsku ponudu, ali će Utah imati pravo da svaku ponudu izjednači ukoliko to bude hteo menadžment “Wolvsa”.

Ovo je možda prilika da u Sunsima vidimo trojac sa Balkana, jer osim Kokoškova, i eventualno Bjelica, tim iz Arizone na draftu ima pravo da bira prva, a jedan od pickova je i Luka Dončića, kojeg Kokoškov sjajno poznaje iz reprezentacije Slovenije.

Solidna sezona, uz ograničenu minutažu

Jedan od najboljih europskih igrača u NBA je i ove sezone muku mučio s povredama, ali i svojim trenerom. Nemanja je vrlo dobro krenuo u sezonu, bio konstatan no onda se povredio. Kako to obično kod njega biva svake godine. No, i nakon povratka je počeo pružati odlične partije. Pred sam kraj sezone povredio se u Butler te je Nemanja upao u startnu postavu. To je iskoristio do maksimima, pružao je sjajne partije, te bio najkonstatniji u ekipi.

Bjelica čovek odluke, Cassellu preselo vođenje Clippersa od 7 sekundi

Boston je jednom prilikom ubacio 30 poena uz čak 6 pogođenih trojki, a to mu je ujedno i bila najbolja utakmica NBA karijere. U tom periodu je igrao dosta minuta, pružao je vrlo dobre partije, no tvrdoglavi Thibs ga je opet marginalizirao povratkom Butlera na parket. U playoffu je jednu utakmicu dobio nešto minuta, dok bi odmah u idućoj bio prikovan za klupu. Za ekipu kojoj kronično fali šuta izvana, Nemanja je premalo iskorišten.

Beli sigurno zaslužuje puno više od ovoga, pokazao je da može, u periodu bez Butlera je ubacivao preko 10 poena u prosjeku uz 43% šuta za tri poena, a u play offu je to otišlo i na 51 %.

Najbolji šuter Lige

Nažalost među igračima koji su više bili na klupi u prošloj sezoni bio je i Bjelica. Thibs mu i dalje ne vjeruje. Iako je znao za  13 minuta ubaciti 12 poena. No, jedna statistika je bola oči. Naime, Nemanja je u jednom delu sezone bio najbolji šuter u NBA ligi! Iako se radi o relativno malom uzorku, uputio je 24 šuta za tri poena, no pogodio je čak 15 što mu je donelo čak 64,3% šuta za tri poena.

nba.com

1 Trackback / Pingback

  1. Towns odlazi iz "čopora"? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*