Bjelica čovek odluke, Cassellu preselo vođenje Clippersa od 7 sekundi

U uzbudljivom duelu u LA, Minnesota je porazila Clipperse 126 – 118, u meču u kojem je Nemanja Bjelica kao starter pokazao svo svoje znanje i košarkaško umeće.

Beli je meč završio sa 18 poena (3 trojke iz 9 pokušaja), uz 9 skokova, 4 asistencije, 1 ukradenu i 3 izgubljene lopte. Čak 9 poena postigao je u poslednjoj četvrtini kada se rezultat lomio:

Iako su gosti vodili tokom većeg dela meča, pa čak imali i dvocifrenu prednost, trojkom Miloša Teodosića u zadnjoj deonici došli su do izjednačenja 111 – 111, ali nakon toga ‘vukovi’ prave seriju i rešavaju meč.

Miloš Teodosić je sa 15 poena (5/9 iz igre, 3/6 za tri, 2/2 slobodna bacanja), izjednačio svoj rekord, a dodao je i 6 asistencija, 3 skoka, ukradenu i 3 izgubljene lopte za 28 minuta. Wiggins je dominirao sa 40 poena kod pobednika, a kod domaćih Grifin je bio najefikasniji sa 32 poena, uz po 12 skokova i asistencija.

Zanimljivo je da se na klupi domaćih kao glavni trener u jednom momentu, na čitavih 7 sekundi, našao i nekadašnji košarkaš oba tima – Sam Cassell – koji je tu dospeo nakon isključenja domaćeg trenera Doca Riversa.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Nedovoljno korišteni Vuk - Ostatak Sveta
  2. "Bjelica je odličan igra, ali..." - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*