Od ‘šaptača konjima’ do NBA milionera!

Twitter / screenshot

Nikola Jokić postao je ovoga leta najplaćeniji sportista u istoriji Srbije, ptopisivanjem maksimalnog ugovorasa Nuggetsima vrednog 146,5 miliona $ raspoređenih na 5 godina saradnje.

Ovim potezom Nuggetsi predaju ključeve u ruke Jokiću. Daju mu do znanja da je on njihov franšizni igrač, a ako Nikola ovako nastavi napredovati sigurni smo da će isplatiti ovaj ugovor do zadnjeg centa.

Denver je Nikolu izabrao na draftu 2014, kao 41. picka druge runde, što se, kako se više vremena prolazi, ispostavlja kao jedan od najboljih poteza u istoriji NBA.

“Sećam se kada sam prvi put gledao snimke njega u ružičastom dresu Mege, dok je još uvek nastupao u Srbiji… Da ste me tada pitali da li će Nikola jednog dana biti igrač sa maksimalnim ugovorom? Nasmejao bih vam se pravo u lice”, rekao je vlasnik kluba koji je, uz trenera Malona, oduševljen Nikolom.

Obećavajući draft

Na ovogodišnjem draftu sreća je pomazila Denver Nuggetse. Sa 14. pickom stigli su možda i to talenta generacije, no prije nekoliko godina imali su još i više sreće. 2014. godine u drugoj rundi, preciznije sa 41. pickom odabrali su budućeg franšiznog igrača. Nikola Jokić je imao strelovit uspon u Denveru, svake sezone je bio sve bolji i bolji, sve dok ove godine nije došao i to statusa jednog od najboljih centara Lige.

Nikola Jokić: Biser u blatu

Kao takav zaslužuje i odličan ugovor, a uprava Denvera nije htjela ništa riskirati. Odlučili su da ne iskoriste team opciju kako bi Nikola još godinu dana bio na rookie ugvoru, a to znači da Nikola postaje ograničeni slobodni igrač već ovo ljeto. Kao takav, Nikola može dobiti ponude od drugih ekipa, no ukoliko Nuggetsi mečiraju on mora ostat. A tako će i biti, s tim da Nuggetsi ne žele ništa prepustiti slučaju, pa su mu pripremili nešto što ne može odbiti.

Ljubav prema konjima

Joker obožava ravnicu, svoj Sombor i naravno – konje. Svaki odmor koristi da poseti svoj kraj, svoju familiju, i da obiđe svoje četvoronožne ljubimce.

 

1 Trackback / Pingback

  1. UŽIVO: Prvi dan prijelaznog roka - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*