Dobre i loše strane Magicove vladavine

FadeawayWorld

Vladavina Magic Johnsona naprasno je prekinuta. Prije samo nekoliko dana, Magic je iznenada objavio kako se povlači s mjesta Predsjednika košarkaških operacija u Lakersima. Razočaravajuća sezona je uzela maha, a Lakersi usprkos Lebronu nisu uspjeli niti ući u playoff. Trener je također platio, a na Lakersima je sada da pronađu zamjene praktički za kompletan stručni stožer. Ne možemo baš reći da su Lakersi napredovali pod Magicom, a donosio je neke čudne odluke. Imao je i poneku dobru ideju, a portal Fadeaway World donosi najbolje i najgore Magicove odluke

Potpisivanje slobodnih igrača

Rajon Rondo, Lance Stephenson, JaVale McGee, Michael Beasley, Kentavious Caldwell-Pope

S nekima je Magic čak i pogodio, no koncepcijski je složio katastrofalnu ekipu. Lebron treba biti okružen šuterima, a umjesto toga Lakersi su potpisali playmakera Ronda, Beasleya koji je ball hog, a jedino je pogodio s McGeem. Javale je odigrao sezonu karijere, rijetko tko je mogao očekivati ovako dobre igre od njega. Pope igra na sistemu toplo-hladno, no takav kakav je, jedan je od najboljih šutera u ekipi. Kada sve sumiramo, nažalost Magic je više puta pogriješio s potpisima role playera, nego što je pogodio.

Lebron James

Poslije “incidenta” s JR Smithom, bilo je svima jasno kako Lebron neće ostati u Cavsima. Vrlo brzo je donio odluku da ide u Lakerse. Magic je sigurno imao dosta utjecaja na ovu odluku, no mora se priznati da je Lebron ciljano išao u LA. Odlučio je malo “odmoriti” od košarke (pogotovo pred kraj sezone…) te se bazirati na nekim svojim poslovima. Vjerujemo da već iduće sezone imao onog starog Kralja.

Razmjene

Michael Beasley i Ivica Zubac u The Los Angeles Clippers

Totalno neshvatljiva odluka. GM Clippersa Jerry West nije mogao vjerovati kada mu je Magic ponudio Zubca. Zubloka je uvijek igrao vrlo dobro kada bi dobio priliku, čak je i ove sezone izdominirao u nekoliko utakmica. Za njega su dobili Muscalu, igrača koji je i stariji i dosta lošiji od Zubca. Ako ga već nisu htjeli zadržati, sigurno su mogli izvući više za njega.

Jordan Clarkson i Larry Nance Jr u The Cleveland Cavaliers

Trade čisto kako bi očistili prostora za Lebrona koji je potpisao na ljeto. Clarkson ionako ne bi imao previše minuta u ovoj ekipi, no Nance je koristan centar i čini se da su ga se prelako odrekli. No, kako je u neku ruku “zamjena” za njih bio Lebron, ovaj trade čak i može proći.

Timofey Mozgov i D’Angelo Russell u The Brooklyn Nets

Riješili su se Russella kako bi ostavili prostora za Balla. Ni u kom slučaju dobar trade za Lakerse. D’Angelo je jedan od boljih bekova na Istoku, upisao je prvi Allstar nastup, te vodio Netse do iznenađujuće pobjede u prvoj utakmici playoff serije protiv Sixersa. Razvio se u strašno dobrog beka, a Lakersi su ga se prerano odrekli. Kao i većine svojih mladih talenata.

Draft

2017. Lonzo Ball (2.)

Jedna od prvih odluka Magica na čelu Lakersa je bilo draftiranje Balla. Igrao je na domaćem UCLA sveučilištu, koji su s njim na čelu bili ponajbolji napad Lige. Izgledao je dominantno, no preočit je bio njegov najveći nedostatak – šut. Očajna forma koja se još uvijek nije popravila ipak je zasada prevelik uteg za Balla. Istina, razvio je u jednog od ključnih ljudi Lakersa, igra izuzetnu obranu, no i dalje mu nedostatak šuta stvara ogromne probleme. Obrane ga mogu igorirati na perimetu, što mu uvelike smanjuje prostor za ulaze i asiste, dvije stvari koje u napadu radi jako dobro.

2018: Moritz Wagner (25.)

Njemac Wagner imao je sjajnu NCAA sezonu za Michigan. Dolaskom u Lakerse nije se nimalo naigrao. Bio je tek 4. centar u rotaciji, dobijao je manje minuta i od našeg Zubca. Nije uspio ostaviti nikakav trag u svojoj prvoj sezoni.

Odbio potpisati

Julius Randle

Greška u rangu one s Russellom, samo što za  Randlea nisu dobili apsolutno ništa. U svojoj rookie sezone je doživio tešku povredu, što mu je malo usporilo razvoj. U posljednjoj sezoni u Lakersima igrao je odličnu košarku. Nevjerovatno je kako mu nisu ponudili ugovor. Skrasio se u Pelicansima i igra košarku karijere. Double double mašina, bori se za svaki koš i za svaki skok, nevjerovatno jak i nezgodan igrač. I da, umjesto njega Magic je potpisao Beasleya…

Brook Lopez

Još jedna greška. Lopez je prešao u Buckse, te čini izuzetno bitan šraf u najboljoj ekipi Lige. Postao je pravi “bombarder” izvana, a kao takav sigurno bi se sjajno slagao s Lebronom. Kako je Javale imao sezone karijere, ipak ovo nećemo svrstati u rang s Randleom i Russellom, no pustiti ovakvog igrača da ode bez da išta dobiješ zauzvrat je definitivno jako loše.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Magic optužen za zlostavljanje - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*