Hrvat manje u NBA!

Damjan Rudež nije više član Magica. Klub iz Orlanda odlučio je da otpustio ovog krilnog igrača i nekada sjajnog šutera, koji je u poslednje dve sezone pružao ispodprosečne partije.

Nakon solidne debitantske sezone u Indiana Pacersima (gdje mu je šut za 3 poena bio iznad 40%) 32-godišnji Rudež je 2015-16 proveo u Minnesota Timberwolves. U timu koji nije iskazao sve svoje potencijale i bio je jedno od razočarenja, Rudež je odigrao sezonu za zaborav. Dobijao je šansu na kapaljku, da bi sezonu završio sa 2.3 poena i 0.6 skokova, i sasvim prosečnim procentom šuta za tri poena (34 %), što je njegovo najjače oružje. Šta reći tek za prošlu sezonu gde su mu stastike u Magicu bile još lošije- 45 mečeva, 1.8 poena, i 31 % šut za tri poena.

Rudež je na tržištu slobodnih agenata. Teško da će se sa ovakvom formom izboriti za neku značajniju minutažu u NBA ligašima. Za njega je možda bila bolja opcija da promeni klub ili da se vrati u Evropu gde bi igrač njegovog kalibra mogao odigrati još 2-3 kvalitetne sezone za neki evroligaški klub.

1 Trackback / Pingback

  1. Naši u sezoni 2017-18: Srbi i Hrvati sa 'petorkama' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*