Nugetsi prosuli pobedu, titanski duel Vučevića i Whitesidea

Utah Jazz je silovitom poslednjom četvrtion koju su dobili sa 28 – 13, trijumfovali nad Nuggetsima (106 – 96), i tako trijumfalno započeli novu sezonu.

Do trijumfa su ih vodili Rudy Gobert sa 18 poena, 10 skokova i 1 asistencijom, Burks sa 16 poena, i Ricky Rubio sa 9 poena i 10 asistencija. Pokazalo se na terenu kako nova osovina Jazzera, Rubio – Gobert, odlično sarađuje.

Na drugoj strani Nikola Jokić je igrao čak 35 minuta, i uz 7 poena imao je 12 skokova i 8 asistencija, imao je loš šut iz igre (3 od 10), i kao ostatak tima zakazao je u najslabijem segmentu svog tima – odbrani. Najefikasniji kod Nuggetsa bio je Barton sa 23 poena, 6 skokova i 2 asistencije, dok je Paul Millsap meč završio sa 19 poena i 6 skokova. Jokić i Millsap nagovestili su da će dobro sarađivati ove sezone:

Duel ‘divova’ u derbiju Floride, bar statistički gledano, pripao je centru Miamia – Hassanu Whitesideu – koji je duel završio sa 26 poena i 22 skoka. Na drugoj strani Nikola Vučević je za Magic postigao 19 poena, uz 13 skokova i 2 blokade. No, što je važnije, timsku bitku dobio je Orlando i pobedio sa 116 – 109.

Magic je predvodio Evan Fournier sa 23 poena, jednim skokom i tri asistencije, dok je Ross imao 15 poena, a Payton 13 poena i 9 asistencija. Mario Hezonja nije igrao na ovom meču.

Kod Heata je Goran Dragić postigao 17 poena i zabeležio pet skokova i šest asistencija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*