Rogovi u vreći

Fadeway World

Mnoge je šokiro događaj sa treninga Chicaga, sukob saigrača, nakon kojeg je Nikola Mirotić završio u bolnici sa težim povredama lica. Kako stvari stoje Bullsi su Mirotića izgubili za početak sezone, dok su zbog discipline i kazne izrečene drugom vinovniku incidenta – Bobbyju Portisu – izgubili još jednog igrača u rotaciji.

Za Nikolu se još uvek ne znao koliko će izbivati s terena, no Bobby je pre neki dan saznao svoju kaznu:

Izrečena kazna Portisu

Prema Adrianu Wojnarovskom sa ESPN-a, ceo incident je počeo naizgled bezazleno, sve dok se nije pretvorio u krvavi obraču. Prvo su pale teške reči pre nego što se sve izrodilo u nešto ozbiljno. Mirotić je počeo kavgu i čak dva puta provocirao Portisa dok ovaj nije uzvratio direktom u Mirotićevo lice. Nikola je nakon toga samo pao na pod gde je ležao nekoliko minuta dok se nije ustao.

 

Teška će ovo biti sezona za Bullse. Već su ostali bez Dunna i Lavina, bekovskog para koji bi trebalo da ih vodi u novoj sezoni, sada su to Portis i Mirotić ‘out’. Odsustvo potonje dvojice najbolje je za sada iskoristio Lauri Markkanen koji je u uvodnom porazu Bullsa igrao čak 33 minuta, postigao 17 poena uz 8 uhvaćenih lopti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*