Rekord LaMarcusa, Oklahoma tone sve dublje

Getty Images

32-godišnji LaMarcus Aldridge igra svoju najbolju sezonu od kada je u Spursima. Sinoć je u pobedi protiv Grizzliesa, 104 – 95, postigao rekordnih 41 poen i tako vodio svoj tim do novog trijumfa. Aldridge je bio ubedljivo najefikasniji u svom timu, a sve raduje i dobra rola Tonyja Parkera koji je završio sa 10 poena i 5 asistencija.

Aldridge je prethodno u dresu tima iz San Atnonia rekordnih 36 poena postigao u februaru 2016., protiv Pelicansa. No rekord karijere – 44 poena – postigao je u dresu Blazersa protiv Nuggetsa, januara 2014.

Oklahoma nikako da poveže konce, a tim tone sve dublje. Sinoć su poraženi od Magica, i to je timu iz Orlanda bila prva pobeda nakon devet vezanih poraza. Orlando je pobedio 121 – 108, a do pobede ih je vodio Aaron Gordon sa 40 poena i 15 skokova. Payton sa 19 i Fournier sa 16 doprineli su također ovom trijumfu.

Russell Westbrook pogodio je 7 trojki, a u poslednjoj četvrtini dao je 20 od svojih 37 poena. Uz to je dodao 11 skokova, 5 asistencija i 5 ukradenih lopti.

Presudila je treća četvtina u kojoj Thunderi nisu pogodili iz igre više od pet minuta, onda su u poslednjoj četvrtini više od 3 minute ostali bez pogotka. Orlando je u tom periodu napravio seriju 28 – 5 i to je presudilo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*