Neki pod svodove dvorane, Dirk na parket

Nakon 20 godina provedenih u Ligi, Dirk je otišao u zasluženu mirovinu. Posljednje dvije sezone je izgledao jako usporeno na parketu, mučile su ga i povrede te je Dirk razumno odlučio kako je dosta. Čak je i u svojoj posljednjoj sezoni odigrao neke dobre utakmice, sa 40 godina na leđima. Sunsima je početkom godine ubacio 30 poena, a pred kraj sezone je još uvijek aktualnim prvacima Warriorsima stavio 23.

20 godina provedenih u jednoj ekipi puno znači, a toga su svjesni i Mavsi. Dirk ih je vodio i do naslova prvaka, bio jedan od najomiljenijih igrača Mavsa u povijesti franšize i vjerovatno i najbolji igrač u povijesti franšize. Na dostojan način su se odlučili odužiti.

Dres će mu sigurno završiti pod svodovima dvorane, no Mavsi su otišli korak dalje. Iduće sezone, poznata Dirkova silueta krasiti će parket Mavsa.

Velika čast za Njemca, koja govori koliko je zapravo “zadužio” ovu ekipu. Cuban ga obožava, te je samo pitanje vremena kada će se Dirk ponovno priključiti Mavsima, vjerovatno u ulozi pomoćnog trenera.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*