Igrači koji bi Lakersima dobrodošli već ove sezone

Fadeway world

LA Lakersi imaju talenat, ali za nešto više – možda čak i ove sezone – trebaju im pojačanja, iskusni i već profilirani igrači. Kako sezona odmiče tako se pokazuje kako je ekipa Luka Waltona najtanja na centarskoj poziciji. Brook Lopez igra neprepoznatljivo, a nedavno se propisno ‘obrookao’ na meču protiv Cavsa. Obzirom da na kraju sezone postaje slobodan igrač, a da back up opcije – Ivica Zubac koji uopšte ne igra i Andrew Bogut koji je pri kraju karijere – nisu nešto na šta trener računa, postavlja se pitanje – ko će popuniti ovu rupu?

Stranica Fadeway World, napravila je pregled nekih od opcij koje bi se već mogle realizovati ove sezone:

Marc Gasol

Memphis je u crnom nizu. Igraju najgoru sezonu u poslednjoj deceniji a njihov franšizni igrač Marc Gasol je sve nezadovoljniji. Otišao je trener ali to nije promenilo situaciju. Za njega bi Memphis od Lakersa mogao dobiti Brooka Lopez, Ivicu Zupca, Jordana Clarksona ali i pick druge runde.

AP Photo/Mark Humphrey

Andre Drummond

Jedan je od najdominantnijih centara lige, redovno beleži double double, popravio je šut, posebno sa linije slobodnih bacanja. No, Pistonsi su u krizi a javna je tajna da trener Van Gandy želi nekog centra sa više veština, posebno u napadu. Lopez bi bio dobra opcija, još uz neki širi paket koji bi Lakersi mogli ponuditi i ovakav je trade izvestan.

Andre Drummond, Photo: esbn.com

Paul George

Ovo nije nova vest. Celo leto se spekulisalo da je Oklahoma samo usputna stanica Georgeu na putu za LA. Nakon neuspelog eksperimenta u Oklahomi, sve je izvesnije da bi PG moga završiti u žutom dresu.

A i OKC bi dobijajući Randea i Clarksona mogla proći odlično.

Fadeway World

DeMarcus Cousins

Boogie je željena roba na sve strane. Iako deluje dobro u paru sa Davisom, njegovo tajno oružje je ugovor koji mu omogućuje trade. Palicansi su u zoni play offa ali realno nemaju šansi protiv jačih timova na Zapadu, a prostora za puno napretka u timu nema. Za razliku od toga, Lakersi imaju veliki potencijal i možda bi najbolji all around centar lige mogao pronaći svoj mir i u budućnosti uzeti koji trofej u ovom klubu.

Matthew Stockman, Getty Images Sport

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*