“Igra je ponovno zabavna”

Početak sezone je bio turbulentan za ekipu Oklahoma Thundera. Nizali su poraze i loše igre, a njihove nove akvizicije se nikako nisu mogle priviknuti jedni na druge. No sada stvari polako sjedaju na svoje mjesto. Melo i George su napokon našli zajednički jezik sa Westbrookom i ostatkom ekipe, te igra Thundera sada izgleda puno bolje. Samim time i njihov score se dobrano popravio.

S time se slaže i Melo. -“Kada jednom nešto prihvatiš, ma što god to bilo, onda ti tek postane ugodno. Daješ sve od sebe, trudiš se da prihvatiš i na kraju to postane zabavno. Mislim da sam napokon krenuo shvaćati negdje u prosincu, a sada je igra napokon opet zabavna za mene.”-izjavio je Melo nakon pobjede protiv Lakersa. Melo je tu utakmicu bio nezaustavljiv. Ubacio je 27 poena uz sjajan 10/15 šut iz igre.

Najveći komprimis je zapravo morao prihvatiti Melo. Njemu se najviše smanjio broj šuteva i izolacija. Sada je najčešće catch and shoot opcija što idealno odgovara ovom sistemu Thundera. Kako je Melo čitavu karijeru bio isključivo izolacijski igrač, razumljivo je da je trebalo neko vrijeme da se prilagodi. Ovu sezonu ima najmanji prosjek koševa u karijeri, no uzima i najmanje šuteva. A baš od prosinca, kada je izjavio kako je napokon shvatio što treba raditi, porasla mu je produkcija i postotci šuta. Iz igre sada šutira gotovo 50%, a za tri poena je na 37%

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kralj ispisuje povijest - Ostatak Sveta
  2. Blamaža: Lebron daleko od rekorda, vruć šamar od Thundera - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*