Knicksi mijenjaju centarsku liniju

Gužva na visokim pozicijama natjerala je upravu Knicksa da malo “počiste stvari”. Trenutno imaju 4 centra, Hernangomeza, Kantera, O’Quinna i Joakima Noaha. Uz Zingisa koji također može odigrati peticu, jednostavno nema dovoljno minuta za sve igrače. Tako da su odlučili staviti na trade block trojicu od spomenute četvorice. Jedini koji nije na TB je Noah,no samo zato što ima preveliki ugovor i nije u stanju igrati…

Prvi koji bi mogao otići je Kyle O’Quinn. On igra izvanredno ove sezone, pogotovo za novce koje je plaćen. Trenutno prima 4,3 miliona $ a postiže 7 poena uz 6 skokova. Zainteresirani su prvaci Warriorsi koji traže načina da se riješe McGeea i Looneya, a Kyle bi im odlično sjeo. Uz njega zainteresirani su i za Kantera. Pitanje je samo što bi mogli ponuditi za njega, a da ne diraju u postojeću jezgru, jer Kanter ima ugovor od skoro 20 miliona $. Obojica igrača imaju player opciju na kraju ove sezone, tako da mogu izaći iz bilo koje ekipe u koju budu poslani (ili iz Knicksa ako ostanu).

Najmlađi i najperspektivniji od ovog trojca je svakako Willy Hernangomez. Španjolac koji je imao vrlo dobru prošlu sezonu, ove godine ne dobija dovoljno prostora. U posljednjih 16 utakmica nije igrao u čak 13 od njih, a i kada igra minutaža mu je mizerna. Prošle sezone je pokaza da se može nositi s NBA centrima, no izgleda da ne odgovara sistemu Knicksa. Već je izjavio kako je zatražio trade jer želi igrati i da mu je svejedno gdje završi samo da dobije toliko željene minute.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*