Davis pogađao s jedne noge, a Boogie s klupe

Kada je DeMarcus Cousins doživio nesretnu povredu ahilove tetive, netom prije All-Star utakmice, vjerovatno su svi otpisali New Orleans Pelicanse. Ostali su bez svog ponajboljeg igrača, svaka ekipa u Ligi bi osjetila izostanak igrača Cousinsovog kalibra. No većina nas nije računala koliko zapravo Davis može biti dobar. Obrva nastavlja s nestvarnim partijama, još jednom je odigrao fantastičnu utakmicu a ovaj puta žrtva su bili Clippersi.

Davis je maestralnom partijom donio 9. pobjedu u nizu za Pelicanse, koji zasada drže visoko 4. mjesto u konferenciji, što bi značilo da će imati prednost domaćeg terena u doigravanju. Prava je šteta što je Boogie izvan terena do iduće sezone, jer Pelicansi bi s ovakvim Davisom i oporavljenim Boogiem predstavljali pravi problem u doigravanju. Protiv Clippersa Davisu nije smetalo ni to što je dobio nezgodan udarac u rebro. Morao je nakratko izaći s terena, bio je upitan i njegov povratak, no kada se vratio Davis je nastavio dominirati.

Nakon što je otišao u svlačionicu, vratio se u trećoj dionici i postigao 19 poena, te su Pelikani došli do velike prednosti. Vodili su i preko 20 razlike, no Cllippersi nisu odustajali  i sjajno serijom se vraćaju nazad u susret. No opet je tu bio Davis, pogodio je 6 vezanih poena, te bio ključni čovjek u 12-3 seriji kojom su Pelikani zatvorili meč. Ubacio je Davis na kraju čak 41 poen, uz 4 trojke što mu je carrer high. Ubilježio je uz to i 13 skokova, te po 3 blokade i ukradene lopte.

https://twitter.com/NBA/status/971272876845404161

Holiday je također bio sjajan, on je ubacio 19 poena, no imao je carrer high 19 asista, dok su Mirotić i Rondo svaki dodali po 13 poena. Čak se i Boogie Cousins skoro upisao u strijelce, samo da vrijedi koš s klupe.

 

Kod poraženih standardno najbolji je bio Harris sa 27 poena uz 11 skokova, a Sweet Lou je s klupe dodao 27 uz 11 asista. Harrell je također s klupe bio sjajan, on je ubacio 26 poena, dok Bobi nije ulazio u igru, dok je Teodosić upisao 9 poena uz 4 asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*