Nikad gori MVP

pba-online.net

Nuggetsi su nastavili svoju borbu za play off, sinoć su savladali OKC u gostima posle produžetka, 126 – 125.

Bila je to simultanka i najbolja partija Paula Millsapa od kako je stigao u Coloradu. Meč je završio sa 36 poena i devet skokova dok je Nikola Jokić za 41 minut na parketu ostvario dabl-dabl učinak – 23 poena (11/22 iz igre, 1/6 za tri) i 16 skokova, a upisao je i šest asistencija, jednu ukradenu loptu i dve blokade.

Kod Oklahome, Westbrook je bio nadomak novog tripl-dabla sa 33 poena, 13 asistencija i devet skokova, pratili su ga Anthony sa 23 poena i devet skokova, Grant sa 16 poena i George sa 13. Iako je sinoć relativno dobro šutirao trojke (44 %, ili 4 od 9), gledajući celu ovu sezonu Russellove brojke su loše – sa svojih 30 % šuta za tri to je najlošija statistika u NBA za nekog ko je uputio najmanje 4 šuta iza linije za tri poena. Setimo se samo kako je Russ uprskao protiv Spursa kada je promašio celu trablu:

Malo je falilo da Denver izgubi dobijen meč. Sredinom treće deonice imao je plus 15, ali je usledio pad u igri, što su Thunderi iskoristili i serijom 10:0 se vratili u meč.

U finišu je viđen triler, Oklahoma je imala 113:110, Millsap je smanjio dvojkom, da bi PG na drugoj strani pogodio slobodna. Barton je poravnao na 114:114, a poslednji napad nije iskoristio Westbrook, pa se otišlo u produžetke gde se Denver bolje snašao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*