“Nisam trebao dodavati”

Najbolju utakmicu Konferencijskih Finala su odigrali Warriorsi i Rocketsi. Praktički ovo je bila prva egal utakmica u obje serije, a Rocketsi su odličnom posljednjoj četvrtinom vratili neizvjestnost. Ovo je bila biti ili ne biti utakmica za njih, te sada imaju ogromnu šansu na domaćem terenu doći do prednosti.

Ćorci ‘ratnika’, Harden zakucao Greena!

Warriorsima su pripale neparne četvrtine, no u posljednjoj dionici Rakete su pritegnule obranu i sjajnom igrom došle do pobjede. Paul je pogodio nekoliko teških šuteva, Ariza i Tucker su bili neumorni, a obranu Raketa najbolje oslikava to što su Ratnici pogodili samo 3 šuta iz igre u toj posljednoj četvrtini. No, kako su Ratnici opet odigrali furioznu treću četvrtinu, ova serija u posljednjoj dionici Raketama je donijela malu prednost.Gordon je pogodio trojku malo više od 2 minute prije kraja i to će se pokazati kao ključan koš.

Ipak, Ratnici su bili ti koji su imali posljednju priliku. Nakon promašaja Raketa Durant je uzeo loptu i krenuo u napad. Kerr je odlučio da neće zvati time out, već da Durant proba uhvatiti Rakete na krivoj nozi u tranziciji. Čitavu ovu četvrtinu obrana Raketa je bila izuzetno koncentrirana, a tako je bilo i u posljednjem napadu. Uspjeli su zaustaviti Duranta koji je onda dodao loptu Klayu. Pas nije bio pravovremen, dodao mu je loptu u kutu i Klay nije imao puno rješenja. Promašio je težak šut nakon što se probao osloboditi, promašio je i Rakete su izjednačile seriju.

-“Ma, nisam trebao dodavati. Trebao sam barem čekati da se Klay dobro postavi. Taj promašaj nije razlog zašto smo izgubili utakmicu. Da barem imam još jednu priliku za taj posljednji napad.”- izjavio je Durant poslije utakmice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*