Zašto su Rocketsi izgubili?

Bill Baptist/NBAE via Getty Images

Šampioni iz Oaklanda bili su u knock downu, ležali su u polusvesti na konopcima, i samo ih je trebalo dokusuriti. Nako što su uzeli break u gostima i Houston je kvalitet potvrdio i na domaćem terenu. Harden, Paul i ekipa su šokirali Warriorse i poveli sa 3-2 u seriji.

I tu je sve stalo. A jedan od ključnih momenata desio se u finišu utakmice kada se povredio Chris Paul. Za njega je serija i sezona tog momenta, kako će se ispostaviti, biti završena.

Jedan od najboljih pojedinaca u poslednjoj pobedi i junak Raketa, je bio upravo Chris Paul. Nakon što je ubacio samo 2 poena u prvom poluvremenu, u drugom je dominirao. Ubacio je dvije izuzetno teške trojke preko Currya te bio najbolji kada je najpotrebnije. No, u posljednjoj minuti Paul se ozlijedio.

Nezgodno je doskočio nakon jednog floatera, samo 30 sekundi prije kraja utakmice. Pridigao se nakon toga, sačekao mrtvu loptu, te odšepao na klupu Rocketsa.

No, Rocketsi se nisu predavali, u oba preostala meča krenuli su sjajno i na poluvremenima imali prednost. No, mašinerija Warriorsa uradila je svoje i stigla do novog finala.

Jedan od krivaca, timski, je i loš šut, a on je bio zaštitni simbol ove ekipe Houstona. U poslednjem meču Rocketsi su sa linije 7,24 šutirali svega 7 od 44, što je daleko daleko ispod nekog proseka:

U odusustvu Paula, Harden je preuzeo odgovornost no i njemu je trebala podrška. Gordon je u granicama svojih mogućnosti tu podršku davao ali jedan od iskusnijih igrača – Trevor Ariza – poptuno je zakazao u meču broj 7, kada nije pogodio niti jedan od 12 šuteva iz igre, čime je postavio negativni rekord:

I na timskom nivou oboren je jedan negativan rekord, naime Rocketsi su promašili čak 27 uzastopnih pokušaja za tri poena što nikom do sada nije pošlo za rukom u play offu:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Jordan među 'raketama'? - Ostatak Sveta
  2. Finale prije finala - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*