Max za Duranta

NBA

“Boli… ali biću ok,” poručio je Kevin Durant nakon današnje operacije. Vesti su zaista gadne. KD je pottgao desnu tetivu i nakon operacije čeka ga dug oporavak.

View this post on Instagram

What’s good everybody I wanted to update you all: I did rupture my Achilles. Surgery was today and it was a success, EASY MONEY My road back starts now! I got my family and my loved ones by my side and we truly appreciate all the messages and support people have sent our way. Like I said Monday, I'm hurting deeply, but I'm OK. Basketball is my biggest love and I wanted to be out there that night because that’s what I do. I wanted to help my teammates on our quest for the three peat. Its just the way things go in this game and I'm proud that I gave it all I physically could, and I'm proud my brothers got the W. It's going to be a journey but I'm built for this. I’m a hooper I know my brothers can get this Game 6, and I will be cheering  with dub nation while they do it.

A post shared by 35 (@easymoneysniper) on

Ovo znači da KD-a nema otprilike između 8-12 mjeseci. Naravno, sve će ovisiti o njemu no ovakva povreda je izuzetno nezgodna. Recimo, Boogie je pauzirao godinu dana, a vidimo da još uvijek nije niti blizu 100% sprema. No, to ne brine Ratnike. Durant je odlučio kako neće iskoristiti player opciju, no to ne znači da neće potpisati s Warriorsima. GM Myers je odlučio kako će sigurno ponuditi max Durantu, te kako bi volio kada bi ostao u ekipi.

 

Piše: Sanjin Delimehić, Dvokorak

Napomena broj 1: u obzir je uzeto Durantovo odbacivanje player opcije, te izlazak na Free Agency.

Dok svi isčekujemo rezultate magnetne rezonance o težini ozljede Kevina Duranta, otvorilo se pitanje o njegovoj budućnosti i opcijama koje su ostale otvorene.

Poznato je kako su se za njegovo dovođenje spominjali Brooklyn Netsi, New York Knicksi te Los Angeles Clippersi, koji će zasigurno ostati u ovim kombinacijama i nakon što saznamo težinu ozljede, ali ovu ozljedu bi mogli najbolje iskoristiti upravo Warriorsi, te zadržati Duranta, ukoliko on odbaci svoju player opciju za iduću sezonu.

Warriorsi trenutno za sljedeću sezonu na rosteru imaju 8 igrača, no dvojica nemaju garantirani ugovor(Livingstom i McKinnie) , te postoji mogućnost da u FA uđu sa šestoricom igrača. Postoje višestruki scenariji, zato idemo redom:

Scenarij broj 1)

Ukoliko do 30.06. ugovori Livingstona i McKinniea postanu garantirani salary cap će im iznositi 121,296,170(uračunat i Klayev novi ugovor, 32 milijuna slobodna procjena) milijuna dolara, te im ostale 8,703,830 milijuna do luxury taxa. Potpisivanjem nekolicine minimalnih ugovora(točnije 4 komada) i uzimanjem dvojice na two-way ugovor dolaze na 14 igrača, a usput će probiti granicu od 130 milijuna, te si otvoriti prostor za mid-level ugovor u iznosu od 6 milijuna, koji mogu potrošiti na Duranta. Ako vam to zvuči poznato, na isti način su doveli Cousinsa prošlo ljeto.

Scenarij broj 2)

Ako se odluče na otpuštanje Livingstona i McKinniea do 30.06. padaju na šestoricu igrača, ali i salary pada na 112,187,010 milijuna dolara, te onda imaju 17,812,990 milijuna dolara do luxuryja. S ovim prostorom si mogu dovesti zamjene za otpušteni dvojac koji bi im zauzeo 9 milijuna dolara, te po gore navedenom scenariju potpisati veterane, two-way ugovore te opet zadržati Duranta na mid-level ugovoru.

Izgleda da nas i u Zaljevu čeka zanimljivo ljeto, zanimljivije nego što smo mislili. No, da bi se isto ostvarilo, prvo Durant mora odbaciti svoju opciju.

Napomena broj 2: zanimljivo je znati koliko su dana pauzirali nakon rupture Ahilove tetive: 357 Cousins, 296 Billups, 283 Dominique Wilkins, 273 Gay, 243 Brand, 240 Bryant, 237 Wesley Matthews, 222 Laphonso Ellis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*